2010-02-16, 15:40
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Naturalne mydła i mydełka :)
Cytat:
Napisane przez henieczka
Ja bardzo lubie mydla naturalne, ale uzywam glownie do ciala - po zelach swedzi mnie skora i dostaje wysypki..po uzyciu mydla wszystko jest w porzadku, nie musze tez za kazdym razem smarowac sie balsamem. No i wychodzi ekonomiczniej ( przekonalam meza do mycia sie kostka, zele pod prysznic to chyba na siebie wylewal  )
Probowalam tez na twarz, ale mam straszny susz i srednio sie sprawdzily. Uzywam ich na zmiane z zelem Avene.
Moje ulubione do tej pory to mydlo rozane Aubrey Organics, lubie tez Australian Organics. Dzis kupilam mydlo oliwkowe jakiejs greckiej firmy Abea, nie moge doczekac sie testowania 
|
Henieczko, widzę, że jesteś z Anglii 
Używałam tutaj mydełka geraniowo-różanego, które jest glicerynowe a nakłada się je trochę inaczej niż zwykłe mydło. Najpierw moczysz buzię, pienisz mydło i myjesz, następnie spłukujesz i powtarzasz "rytuał" ale jak już masz piankę na buzi to czekasz chwilę. Wtedy następuje jakby "wchłonienie" olejków, zostaje niewielka ilość pianki, którą trzeba porządnie spłukać.
Można kupić tam próbki, są po 1,5 funta (http://www.newdawnhandmadesoap.co.uk/)
Mydełka mają świetne opinie, ja wybrałam dwa: do cery suchej i drugie z egzemą, skusił mnie ten olejek różany.
|
|
|