Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ED - czyli 3 choroby w jednym ciele
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-17, 20:17   #1
Wiromanka
Przyczajenie

ED - czyli 3 choroby w jednym ciele

Po przestudiowaniu 3/4 forum ' W krzywym zwierciadle' i z wlasych przezyc, ktore trwaja do dzis, zauwazylam ze u 3/4 dziewczyn z ED, ktore sie nie lecza , lub u ktorych leczenie na razie nie daje rezultatow choroba jest jedna ale przechodzi przez wszystkie stadia u mnie schemat byl i jest taki : 1.dieta, 2.anoreksja bulimiczna (45kg przy 174), kompulsy (kiedy zaczelam tyc po anoreksji , wiadomo organizm domagal sie jedzenia) teraz na zmiane bulimia kiedy jest napad i oczyszczam sie tygodniowa dieta, (nigdy wymiotami) lub kompulsy, kiedy jest napad a mowie sobie ze to ostatni raz i nie ma zadnej diety, zeby odpokutowac - bledne kolo. I nie krzyczec na mnie ze do specjalisty, ja to doskonale wiem ! ale mieszkam za granica u specjalisty skupialabym sie na moim jezyku a nie na problemie. Jestem na razie bez silna. Ale to bledne kolo dotyka na prawde wiele chorych, to jedna choroba a tyle destrukcyjnych dzialan , wynikajacych z psychiki :<... Ja nie wiem jak moglam w to wpasc, czasami czuje sie jakbym nie byla w swoim ciele i zyly we mnie dwie postacie, jedna: chora, zaglodzona, kochajace zarcie wariatka a druga zdrowa, normalna, szczesliwa nastolatka. a wszystko przez diete ;/...
Wiromanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując