Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Walka ze stresem
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-18, 08:39   #43
betty_b
Rozeznanie

Dot.: Walka ze stresem

oj dziewczyny - wątek dla mnie.
Nie potrafię rozladować stresu. Zresztą jest on już wieloletni. Mam odpowiedzialną pracę, coraz bardziej. Sama utrzymuję 5-osobową rodzinę - praktycznie od 10 lat, trójka dzieci, częste wyjazdy. Robię się coraz bardziej nerwowa - agresywna. Kiedyś moi współpracownicy podziwiali mnie za to, że jestem bardzo spokojna - ostatnio popłakałam się przy moim szefie - obciach (no prawie - w porę wyszłam, ale wiadomo po co).
Najbardziej przeraża mnie to, że nie potrafię utrzymać równowagi emocjonalnej i w domu jak coś - niby blahego mnie zdenerwuje, to wybucham - wrzeszczę na dzieciaki, wkurzam się. Starałam się opanowywać, bo moje najstarsze dziecko ma juz 8 lat i zauważylam, że też zaczął przejmować "złoszczenie się", poza tym otwarcie mówi, że nie lubi gdy się złoszczę (ja zresztą też). Niestety, nie radzę sobie sama. Zaczęłam łykać leki ziołowe, ale to nic nie daje. Dlatego poważnie zaczynam zastanawiać sie nad jakimś lekiem bardziej skutecznym, wizytą u specjalisty. Tylko nie chcę, żeby leki miały działanie otępiające, lub uniemożliwiały prowadzenie samochodu. Wydaje mi się, że jest już ze mną nieciekawie, a przecież trzeba iść do przodu i się nie dać, zwłaszcza, że odpowiedzialność za całą rodzinę spoczywa na mnie.
betty_b jest offline Zgłoś do moderatora