Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zimowe bobasy są pierwszej klasy (styczeń-luty 2010)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-18, 16:54   #105
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: Zimowe bobasy są pierwszej klasy (styczeń-luty 2010)

Cytat:
Napisane przez Zaslona Pokaż wiadomość
A ja mam szyjkę zgładzoną i co? I Nie rodzę

zebra666 boską pozycję ma Twój synek do spania Rośnie jak na drożdżach
Bardzo już nie mam siły go tak na rękach karmić, bo za długo to trwa i mnie bolą ręce
Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
A w ogole to dzis moje sloneczko ma 1 urodzinki miesiac za nami
gratuluję
Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Rano byłam w szpitalu, ale nic się nie dowiedziałam w labie. Był mój lekarz więc on pobierał mi próbkę na kolejne badanie. Dobrze że go spotkałam, przynajmniej wie że coś tam wyszło niedobrego.
Wyniki mam mieć w niedziele (specjalnie dla mnie zrobią je szybciej) i w niedziele mam się zgłosić na KTG.
Mój lekarz spytał się mnie czy może zostane już w szpitalu do końca

ja chyba nie chce, boje się
Więc pewnie mnie zbada w niedziele i wtedy postanowimy.
Grunt, że będziesz pod opieką
Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
malusio tak delikatnie ta srebrna koncowkje nie cala
Mój jest na to za ruchliwy nie odwarzyłabym mu sie tam wsadzić termometru
Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Melduję się w dwupku i uciekam do magla .
Nic się nie dzieje i nic mnie nie boli z wyjątkiem pleców.....także jutro termin,a tu .
Wiesz jeszcze jutro się okaże. Masz jeszcze troszke czasu. Trzymam kciuki żeby to jednaj było już
Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Juz mu chyba przechodzi bo jak go rano przwijalam to juz byla bardziej "stala" kupka. Ale bede obserwowac

Zeberka ja widzialam na zdjeciu ze karmisz malego butelkami TT 260ml. Ja tez tych uzywam ale poki co 150ml. Lepiej z wiekszych sie karmi??

A wogole to cos mi sie chyba z laktacja dzieje. Od wczoraj. Maly dzisiaj wisial na cycku przez 1,5h i to ssal ladnie. Kilka razy przysnal ale jak sie budzil to tak wrzeszczal o jedzenie jakby wogole nie jadl. no i po 1,5h na cycku i pozniej placzu przez 30min dalam mu butelke i zjadl 100ml i teraz ladnie spi. Czyli moim pokarmem wogole sie nei najadl......
Super, że przechodzi a z butelek 260 pewnie karmi się podobnie - ja tych mniejszych wogóle nie kupiłam od początku jedziemy na większych i nam pasuja bardzo

Pewnie pokarm zmienia Ci się i mały może wydziwiać.
Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
Zebra nie chce się wymądrzac ale ja bym nie pozwalała na takie pozycje. Chodzi o odginanie głowy do tyłu, lub robienie łuku z plecków przez dziecko. To sa zachowania jak to się mówi patologiczne. Moga prowadzić do MPD Przerabiałam to z Adrianem więc wiem. Nie powinno się kłaśc zdnych zabawek za głowka dziecka, zeby nie musiało tam "zaglądac". Nie podchodzic do dziecka od tyłu jak lezy.
To sa takie niby drobnostki ale mało kto o tym wie. Pozniej się okazuje, ze dziecko utrwala taki wzorzec postawy i czeka go dluga rehabilitacja.

Mam nadzieje, ze nie odbierzecie zle tego posta.
Nie odbieram go źle przecierz dobrze takie rzeczy wiedziećaale małemu się odwidziało już dzisiaj i leżał normalnie ale jakby tak częściej cudował to będę wiedziała, żeby zwrócić na to uwagę.
Ale samo odchylanie głowy przy jedzeniu to przecież normalne, bo przy "instrukcji obsługi" karmienia cycem tak nawe pisze, że ma odchylić głowę i mojemu tak lepiej, bo się nie ksztusi. Normalnie tak nie robi tylko przy jedzonku, no i nie aż tak jak przy tym karmieniu na zdjęciu to wyjątek właśnie był jak sobie upatrzył tą pozycje... choć sama nie wiem czy to nie przez próbe dupci podniesienia tak wyszło.
A no i o tym nie zachodzeniu dziecka od tyłu to słyszałam ogółem, że nie powinno się tego robić żeby nie musiał tam zaglądać właśnie.
Tak, że bardzo dobrze, że poruszyłaś ten temat zawsze to się przyda... Dziękować
Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Melduje sie na odchowalni. Niestety mam zle wiesci - Ola w szpitalu, ma zapalenie oskrzeli. Ma dozylnie antybiotyki kuracja na 7 dni...
Trzymam kciuki za zdrówko malutkiej
Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Ale MPD jest wrodzone, a nie nabyte wiec co najwyzej takie odginanie moze byc jego objawem.A jak u Adika sie to objawialo ? U was juz chyba jest wszystko ok,prawda ?
Wiadomosc od Celki : Pyta o Was Napisala,ze jeszcze sa w szpitalu.Mialy wyjsc dzisiaj,ale Zuzia ma lekka zoltaczke i idzie na lampy.Celka czuje sie juz niezle,ale zlapala anemie Ma nadzieje, ze jutro wyjda i pozdrawia

Oczywiscie tez ja od nas pozdrowilam i napisalam,ze trzymamy za nie kciuki
Też słyszałam, że to wrodzone ale to z tym zachodzeniem od tyłu i kładzeniem czegoś za dzieckiem to wiem, że nie robi się i u zdrowych dzieci z racji dobra plecków itd. To tak jak z tym żeby za nisko nie dawać dzidzi karuzeli z miśkami , bo prowokuje się zezowanie.
Wogóle mój jak pierwszy raz zeza mi pokazał to się wystraszyłam, że ma zeza a mnie w szpitalu uspokoili, że to może się zdarzać póki oczka uciekają

O dużo coś tych dzieciaczków ma żółtaczke po porodzieale ponaświetlają się i szybciutko wrócą

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
WITAJCIE !!!

Nie wiem od czego zacząc więc zacznę od tego...

Dziekuje za Wszystkie miłe słowa, GRATULACJE,SMSy..itp

KOCHANE JESTEŚCIE!!!!

JEstem mega szczęśliwa JESTEŚMY JUŻ W DOMKU OD KILKU GODZIŃ
Super, że jesteście już w domciu a prezent od męża zapiera dech w piersiachpiękny naszyjnik!!!!

Piotruś śpi mi na klacie, bo maruda był dzsiaj i spać nie chciał z anic w świeciea teraz mała żabka spi jak suseł u mamusi. Kocham go za jakieś pół godzinki się okąpiemynakarmim y i wogóle licze na to, że pośpi, bo chciałam zrobić troche w domku...

Brzoskwinia super!!! Naprawdę ułatwi Ci to życie teraz przychodze jak mały się wybudza a nie jak już wściekle płacze, bo ciężko wcześniej było go usłyszeć a i sprzedawca super, jakbyś coś potrzebowała się dowiedzieć czy nie kumała czegoś- zawsze odpisze na maila i pomorze

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-02-18 o 16:56
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora