Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Iść czy nie iść?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-18, 21:17   #2
zzzielona
Wtajemniczenie

Iść czy nie iść?

Mam pewien dylemat... Może to trochę dziwne, że zwracam się z tym do Was, tutaj, ale jakoś tak pomyślałam, że tu mogę dostać odpowiedź...

Otóż, dwa dni temu zmarł mój dziadek i w sobotę jest pogrzeb (nie, nie chcę, żebyście pisali jak Wam bardzo przykro, wystarczy, że mi jest...). W piątek (czyli jutro) kolega z pracy mojego mężczyzny organizuje w domu spotkanie, gdzie będą grać na PS3 w turniej Buzz!. Ja oczywiście, jako dziewczyna mojego faceta, też jestem zaproszona... Z moim mężczyzną nie widziałam się od Walentynek i bardzo mi go brakuje.

On jednak nie ma czasu, ja zresztą też nie bo jutro mam poprawkę i muszę się uczyć, więc dzisiejsze spotkanie totalnie odpadło... Na pogrzeb mój facet iść nie chce bo mówi, że w sobotę rano ma jakąś sprawę do załatwienia (nie wiem jaką, nie wnikam, powiedział, że nie będzie mi się tłumaczył, był niemiły pewnie dlatego, że trochę na niego nakrzyczałam, zawsze wtedy się wkurza).

I teraz powstaje pytanie... Iść jutro z nim do tego kolegi na osiemnastą? I po prostu wrócę sobie do domu koło dwudziestej pierwszej, może sama, może mnie ktoś odwiezie. To nie jest pijacka impreza tylko po prostu spotkanie z pizzą i PS3. Uważacie, że tak wypada?

Nie to, że ja nie przeżywam śmierci mojego dziadka - przeżywam, właśnie dlatego chciałam się z moim TŻ zobaczyć i na chwilę urwać z domu...

Wiem, że mój TŻ na to spotkanie pójdzie bo powiedział, że już dużo osób się wyłamało i głupio mu tak (to było dużo wcześniej planowane i już powiedział, że przyjdzie, nawet ze mną). Nie dziwię mu się, bo wiem, że taki po prostu jest i stara się dotrzymywać danego słowa.

W każdym razie ponawiam pytanie... Iść czy nie iść? Gdybym nie poszła to pewnie zobaczyłabym się z nim w niedzielę, albo w poniedziałek, nie wiem... Po pogrzebie jakoś w każdym razie.
zzzielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując