Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nie ważne od kiedy, byle na ZAWSZE
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-19, 09:49   #4
xiah
Rozeznanie

Dot.: Nie ważne od kiedy, byle na ZAWSZE

Cześć dziewczyny. Mam nadzieję, że pozaglądacie tu częściej.

fryttka od drugiego tygodnia stycznia jestem na Dukanie (dieta proteinowa). Ale że ja nie mam nadwagi, a jedynie chcę schudnąć dla siebie nie przeprowadzam jej w 100%. Ta dieta zaleca na drugim etapie jej przeprowadzania by np. dzień jeść same "białka", a kolejnego "białka" + warzywa. Ja jem serki homogenizowane (np. Danio waniliowe), jogurty z musli, i inne (do 5%tł) na śniadanie, drugie śniadanie i kolację. Na obiad jadam mięso/ryby z warzywami (codziennie). Nie odmawiam sobie też dressingu do sałatki (Majonez Light, albo jogurt grecki, musztarda, trochę cukru jak trzeba), do mięsa trochę ketchupu. I chudnę, co ważne systematycznie, przeciętnie 0,7 kilo na tydzień, przy braku dodatkowego ruchu.
I tak pociągnę do osiągnięcia wagi 65 kilogramów, czyli rozmiar 38. Wtedy przejdę na trzeci etap diety Dukana, ale dołączę codzienne ćwiczenia.
Polecam poczytać książkę dr Dukana, choć nie warto trzymać się jej w stu procentach, ponieważ autor miał do czynienia z osobami otyłymi, i przy nich to jest dobre wyjście, dla nas które mają tylko estetyczny balast do zrzucenia, wystarczy przejąć dobre nawyki z tej diety.

Mam nadzieję, że znajdziesz swój sposób na chudnięcie (zdrowe chudnięcie, ja jadam ok. 1500kcal dziennie, i mniej nie polecam, wtedy efekt jojo praktycznie murowany). Mniej można jeść w lecie, kiedy są świeże warzywa, i można zjeść dużo a mało kalorii. Już tęsknię za moim warzywnym leczo. Mniam

paprota15 na pewno Ci się uda. Tylko musisz znaleźć na siebie sposób, bo pamiętaj, ze nie walczysz ze swoim ciałem, a z samą sobą. To częsty błąd odchudzających się, którzy katują swoje ciało, i nie czują, że katują siebie. To nie jest zdrowe myślenie. Trzymam kciuki!!!!!

Wczoraj byłam u fryzjera i mam super fryzurkę. Na wadze też kolejny mały spadek, ale zawsze, kolejne 200g za mną.

Wciąż zapraszam nowe osoby!!!!
xiah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując