Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-19, 13:05   #2247
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
no maz po porodzie odbiera za Ciebie badz Ty jesli masz sile i czas i potem wraz z papierami dzieciaczka ubiegasz sie o becikowe
o becikoqwe można składać przez rok od urodzenia dziacka także można sobie narazie darować . A zaświadczenie od lekarza mozna wziąść po połogu

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Nas uczono, że odciąganie pomaga ALE. 1) Laktatorem ręcznym - bo jest delikatny 2) Tylko do momentu poczucia ulgi, nie więcej.
Laktator elektryczny mocniej ciągnie i idzie sygnał do mózgu "głodne dziecko" i się zwiększa produkcja. Ale ręczny to podobno wybawienie jeśli właśnie nie odciąga się dużo, tylko do momentu aż przestanie boleć.

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

SUPERAŚNIE!!! Mojemu też się to porobiło, więc wiem dokładnie że czujesz się mówiąc ogólnie "za*ebiście"

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

GRATULACJE WIELKIE!!!

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Ja też się skłaniam ku Emolium. Na KWC można trochę poczytać. Ja bym chyba kupiła kremowy żel do mycia + jakiś balsam do masażu .. ale dokładnie nie wiem ....
Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
A JA JUTRO JADĘ NA ZAKUPY DLA MICHAŁKA (do fajnej taniej dosyć hurtowni)
Jako, że lubię mieć wszystko zapisane, żeby później nic nie zapomnieć, to przedstawiam wam listę zakupów Bardzo proszę o ew. poprawki

1. Materac do łóżeczka (tutaj podejrzewam że tylko zapoznam się z cenami, bo taki jak chcę jest na allegro za 57zł + 17zł koszt przesyłki)
2. Prześcieradła x 2 ( 2 wystarczą?)
3. Ceratki nieprzemakalne pod materac ( ???)
4. Pościel (jedną zmianę pościeli będę mieć od mamy. Więc też się zastanawiam czy jest sens, żeby było więcej niż 2 zmiany??? Btw. to też pewnie na all kupie)
5. Przewijak
6. Ręcznik x 2 (siostra TŻ mówi że ona ma 2 ręczniki po swojej córce [teraz 4 letniej] ale ... ja nie wiem czy nie wolałabym NOWYCH? Jak myślicie?)
7. Myjka (tu mnie wyśmiano wprost ;] ... więc pewnie sobie daruję)
8. Nożyczki/cążki dla niemowląt
9. Szczotka do włosów
10. Termometr do wody (tu też mnie wyśmiano, bo stwierdzono, że bezsensowny zakup, że wodę się na czuje leje ... cóż.. ja kocham się we wrzątku kąpać prawie i taka woda jest dla mnie ok. Dla tż woda chłodna jest tą idealną... więc nie wiem jakim sposobem miałabym "na czuja" wodę lać ??? )
11. Spirutus 70%
12. Żel do kąpieli
13. Krem do pupki
14. Szczotka do czyszczenia butelek
15. Pieluchy jednorazowe
16. Psikadełko do noska (help? Takie żeby koziaki usuwać ... nie wiem woda morska/sól fizjologiczna???)

... coś jeszcze? Oprócz ubranek, rożka, chusteczek nawilżanych, 10 pieluszek tetrowych i butelek nie mam NIC dla małego.
Mam jeszcze wózek znaczy się. Wanienkę mam dostać od siostry Tż (na stelażu), fotelik też od niej. Karuzelę kupuje babcia bo się uparła.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

A dla siebie mam napisane na liście:

1. majtki siatkowe
2. podkłady poporodowe
3. stanik do szpitala

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Super! Mam nadzieję usłyszeć to samo 11.03 (okulista). Jeśli Cię to pocieszy ja mam astygmatyzm, więc mam plusy, swerę i cylinder i za szkła płace tyle że... nie wymieniałam już 2 lata ze względu na koszty

Ciumam w brzuszka - mam nadzieję, że przejdzie

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Właśnie rzuciłam okiem na termometr 13,9'C <szok>
Ręcznik kup nowy raczej , pościeli Ci wystarczy wiecej niż 2 zmieny nie potrzeba , do nosa frida i sól fizjologiczna w aptece , spirytus w monopolowym kupisz a rozrabia się samemu . Tak jak asia Ci napisała te wkładki laktacyjne i inne dupsy . Co do emolium to kup samą emulsje do kąpieli nie potrzebny żel i coś tam . Jak umyjesz w tym juz nie ma potrzeby smarowania dziecka dlatego ja tak lubie to na poczatek bo dziecie już tłuściutkie z wanienki wyłazi.
Nie kupuj ceratek bo bez sensu na poczatek a skóra nie oddycha przez to , termometr możesz nabyć kosztuje grosze na poczatek się przyda a potem się dziecie w nim w kąpieli pobawi jak będzie starsze . Ja za swój dałam ze 6 zeta z tego co pamiętam .