A JA JUTRO JADĘ NA ZAKUPY DLA MICHAŁKA (do fajnej taniej dosyć hurtowni)

Jako, że lubię mieć wszystko zapisane, żeby później nic nie zapomnieć, to przedstawiam wam listę zakupów
Bardzo proszę o ew. poprawki
1. Materac do łóżeczka (tutaj podejrzewam że tylko zapoznam się z cenami, bo taki jak chcę jest na allegro za 57zł + 17zł koszt przesyłki)
2. Prześcieradła x 2 ( 2 wystarczą?)
3. Ceratki nieprzemakalne pod materac ( ???)
4. Pościel (jedną zmianę pościeli będę mieć od mamy. Więc też się zastanawiam czy jest sens, żeby było więcej niż 2 zmiany??? Btw. to też pewnie na all kupie)
5. Przewijak
6. Ręcznik x 2 (siostra TŻ mówi że ona ma 2 ręczniki po swojej córce [teraz 4 letniej] ale ... ja nie wiem czy nie wolałabym NOWYCH? Jak myślicie?)
7. Myjka (tu mnie wyśmiano wprost ;] ... więc pewnie sobie daruję)
8. Nożyczki/cążki dla niemowląt
9. Szczotka do włosów
10. Termometr do wody (tu też mnie wyśmiano, bo stwierdzono, że bezsensowny zakup, że wodę się na czuje leje ... cóż.. ja kocham się we wrzątku kąpać prawie i taka woda jest dla mnie ok. Dla tż woda chłodna jest tą idealną... więc nie wiem jakim sposobem miałabym "na czuja" wodę lać ??? )
11. Spirutus 70%
12. Żel do kąpieli
13. Krem do pupki
14. Szczotka do czyszczenia butelek
15. Pieluchy jednorazowe
16. Psikadełko do noska (help? Takie żeby koziaki usuwać ... nie wiem woda morska/sól fizjologiczna???)
... coś jeszcze? Oprócz ubranek, rożka, chusteczek nawilżanych, 10 pieluszek tetrowych i butelek nie mam NIC dla małego.
Mam jeszcze wózek znaczy się. Wanienkę mam dostać od siostry Tż (na stelażu), fotelik też od niej. Karuzelę kupuje babcia bo się uparła.
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------
A dla siebie mam napisane na liście:
1. majtki siatkowe
2. podkłady poporodowe
3. stanik do szpitala
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------
Super!

Mam nadzieję usłyszeć to samo 11.03 (okulista). Jeśli Cię to pocieszy ja mam astygmatyzm, więc mam plusy, swerę i cylinder i za szkła płace tyle że... nie wymieniałam już 2 lata ze względu na koszty
Ciumam w brzuszka - mam nadzieję, że przejdzie
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------
Właśnie rzuciłam okiem na termometr 13,9'C <szok>