2010-02-21, 16:57
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: swędząca skóra głowy
Kompletnie już nie wiem, co robić, więc piszę do Was, może któraś z Was miała/ma podobny problem...
Od jakiegoś czasu (ok. miesiąca) swędzi mnie skóra głowy. Wówczas używałam szamponu H&S do Wrażliwej Skóry Głowy, wraz z odżywką Pantene Gęste i Mocne. Początkowo nie było żadnego problemu, zawsze myję włosy co 2 dni, wieczorem, jednak pewnego razu, kiedy kładłam się już spać, poczułam, że swędzi mnie i wręcz piecze skóra głowy. Sądziłam, że to jednorazowe, jednak jak dotąd nie ustąpiło. Zmieniałam szampony, próbowałam nawet najłagodniejszych dla dzieci, ale nie przynosiło to żadnych rezultatów. Nie mam pojęcia już, co robić, zastanawiam się, czy to nie jest odwodnienie organizmu, bo bardzo mało piję (jednak ostatnio zaczęłam pić porządne ilości wody mineralnej..). Chyba też skorzystam z pomocy dermatologa, bo troche mnie to przerasta, mam długie włosy, które się przetłuszczają, no i teraz doszło swędzenie, więc zdarza się, że muszę je myć codziennie, co czasem jest męczarnią.. :/ Pozdrawiam wszystkie Dziewczyny walczące z uporczywym swędzeniem...
że jeżeli gdzieś jest niebo,
to tu...
♥
|
|
|