Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Do wesela wciąż czekając wypełniamy czas gadając => PM 2011, cz.9
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-22, 13:18   #2997
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi
Dot.: Do wesela wciąż czekając wypełniamy czas gadając => PM 2011, cz.9

Cytat:
Napisane przez lemon tree Pokaż wiadomość
Cześć PMki

Ja tylko na chwilę- zaraz uciekam na uczelnię. Powiem wprost- potrzebuję Waszej pomocy Otóż znajomi mojego TŻ z racji, że są różnych narodowości organizują co jakiś czas wieczory tematyczne- gospodarz przygotowuje potrawy typowe dla jego kraju... I teraz padło na nas. Pod koniec tygodnia mamy wieczór polski Mam pytanie- jakie potrawy mogę przygotować żeby ich nie zabiło? Tzn mam na myśli to, że np po kapuście kiszonej mogą mieć kłopoty żołądkowe czego chciałabym uniknąć Będą ludzie z Włoch, Litwy, Libii, Indii, Jamajki... I teraz mam dylemat. Będzie m.in. chłopak, który nie może jeść wieprzowiny z powodów religijnych... ale reszta może. Chciałabym przygotować taki zestaw żeby wszyscy mogli spróbować. Powiedzmy 5-6 potraw? Jak myślicie? Pomóżcie Myślałam o pierogach (ale jakie?), gołąbkach (?)- póki co tylko tyle przyszło mi do głowy... Aha- schabowe odpadają bo dobrego schabu u siebie nie kupię niestety

Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc
pierogi ruskie, albo z owocami lub jakieś inne na słodko (kolega Anglik własnie zamówił raz sobie w barze mlecznym pierogi z serem białym na słodko i mówił, że dziwne w smaku, ale dobre ), gołąbki też bybłyby spoko, barszcz czerwony lub biały, kaszankę (tylko nie mów z czego się robi)

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora