Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zakręcone dzieci, czyli jak dbać o małe lokasy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-22, 14:10   #3
msk3
BAN stały

Dot.: Zakręcone dzieci, czyli jak dbać o małe lokasy

Cytat:
Napisane przez Eti_ Pokaż wiadomość
Więc, w naszym przypadku: 3-letnia zakręcona dziewczynka - włosy zaczęły jej się kręcić jak podrosły czyli tak około 2-go roku życia.

Pielęgnacja : włosy myję jej Hippem - jak już pisałam i czasami daję na same loczki odżywkę Kallos mleczną i spłukuję. Czeszę mokre wlosy, nie rozczesuję na sucho. Włosy myjemy raz w tygodniu, jeśli się poplączą to wystarczy odrobinę zmoczyć i przeczesać. Są ładne i błyszczące. Załączam zdjęcie.

Szukam jakichś wygodnych klamerek, mała nie za bardzo chcę zapinać sobie te małe "szczypczyki" dla dzieci (nie wiem jak je nazwać). Spinki są średnio wygodne.
Nigdy nie wiążemy jej kucyków czy warkoczyków. Chciałabym tylko móc jej podpiąć grzywkę, by to się trzymało i żeby można było zapuścić grzywkę. Na dzień dzisiejszy grzywkę ma obciętą na krótko, bo właśnie był problem, że ciągle była na oczach.

Na pewno wlosy kręcone u dziecka to dla mnie nie są złe włosy - wręcz przeciwnie - cieszył od początku każdy najmniejszy kręciołek.
Wydaje mi się, że z produktami stosowanymi u dzieci nie ma co przesadzać i postawić na łagodny szampon przede wszystkim. Zwłaszcza, że włoski mojej córci są ładne, błyszczące i super miękkie kilka dni, bez potrzeby częstego mycia. Nie wyobrażam sobie stosować tyle rzeczy ile ja stosuję.
Piękne loczki małej damy!!!
Mój synek dwa lata temu miał małe loczki i krótkie włoski.
Jednak przy mojej niewiedzy i złej pielęgnacji musieliśmy się ich pozbyć
Pielęgnacja wtedy polegała jedynie na myciu Bambino i nałożeniu oliwki Bambino niestety.Nie czesaliśmy na sucho tylko po umyciu.I to wszystko.Wstyd!
Mam nadzieję,że jego brat będzie miał coś podobnego na główce,wtedy odpowiednio się tym zajmiemy
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując