Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-22, 14:14   #2622
Berlinianka
Zadomowienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5

Cytat:
Napisane przez magdalenkak Pokaż wiadomość
1.jaka dajecie marynate do miesa??mam juz troche przesyt kuraka i nie lubie jak jest suchy a nie wiem jak zrobic marynate bez oliwy

2.jakich foremek uzywacie do wypiekow np chleba w mikrofali??nie umiem takich znalezc i nie wiem jak zrobic szybki chlebek

3.kupilam cukier trzcinowy zeby dawac do wypiekow zamiast sussiny ale mam pytanie w jakiej postaxci go dajecie i czy rozpuszczacie w wodzie?? no i nie wiem jaki zastosowac zamiennik jak podajecie jak sie ma lyzka slodzika do luzki cukru???
Ja marynuję kurczaka w jogurcie naturalnym z czosnkiem, czerwonym delikatem i masą innych przupraw. Minimum 30 minut, a bywa, że i na całą noc zostawiam w lodówce. Nie da się go potem wysuszyć
Inne mięsa też tak można zrobić. Pod wpływem kwasu mlekowego kruszeją, a co za tym idzie są potem przepyszne

Foremek nie używam, nie piekłam tego chleba nawet

Z cukrem trzcinowym uważaj, bo to jakbyś zwykłego używałam tylko odrobinę zdrowszego, więc jest chciał nie chciał zakazany
Wybierając między słodzikiem a cukrem też wolę cukier. Kieruj się smakiem, ale nie przeginaj

Do omleta mielę go z otrębami, a do sernika rozpuszczam, bo ma bycze kryształki. Do nutelki sypię normalnie 1 łyżeczkę i mieszam tak długo aż się rozpuści, na tym zyskuje też konsystencja samej nutelki
Do sernika, na 2 dniową porcję daję 3 łyżki płaskie i na słodycz w zupełności wystarcza
http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=1562 - sernik.

Powodzenia w dukaniu dla Ciebie i męża!
I że skrobię trzeba a nie mąkę kuku, to wiesz?

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86

Edytowane przez Berlinianka
Czas edycji: 2010-02-22 o 14:17
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora