2010-02-22, 14:14
|
#2622
|
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2010-01
Lokalizacja: jeszcze Zielona Góra
Wiadomości: 1 017
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5
Cytat:
Napisane przez magdalenkak
1.jaka dajecie marynate do miesa??mam juz troche przesyt kuraka i nie lubie jak jest suchy a nie wiem jak zrobic marynate bez oliwy
2.jakich foremek uzywacie do wypiekow np chleba w mikrofali??nie umiem takich znalezc i nie wiem jak zrobic szybki chlebek
3.kupilam cukier trzcinowy zeby dawac do wypiekow zamiast sussiny ale mam pytanie w jakiej postaxci go dajecie i czy rozpuszczacie w wodzie?? no i nie wiem jaki zastosowac zamiennik jak podajecie jak sie ma lyzka slodzika do luzki cukru???
|
Ja marynuję kurczaka w jogurcie naturalnym z czosnkiem, czerwonym delikatem i masą innych przupraw. Minimum 30 minut, a bywa, że i na całą noc zostawiam w lodówce. Nie da się go potem wysuszyć 
Inne mięsa też tak można zrobić. Pod wpływem kwasu mlekowego kruszeją, a co za tym idzie są potem przepyszne 
Foremek nie używam, nie piekłam tego chleba nawet 
Z cukrem trzcinowym uważaj, bo to jakbyś zwykłego używałam tylko odrobinę zdrowszego, więc jest chciał nie chciał zakazany
Wybierając między słodzikiem a cukrem też wolę cukier. Kieruj się smakiem, ale nie przeginaj
Do omleta mielę go z otrębami, a do sernika rozpuszczam, bo ma bycze kryształki. Do nutelki sypię normalnie 1 łyżeczkę i mieszam tak długo aż się rozpuści, na tym zyskuje też konsystencja samej nutelki 
Do sernika, na 2 dniową porcję daję 3 łyżki płaskie i na słodycz w zupełności wystarcza 
http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=1562 - sernik.
Powodzenia w dukaniu dla Ciebie i męża!
I że skrobię trzeba a nie mąkę kuku, to wiesz?
Edytowane przez Berlinianka
Czas edycji: 2010-02-22 o 14:17
|
|
|