Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - współżycie a wiara ...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-22, 18:29   #6
eyo
Zakorzenienie

Dot.: współżycie a wiara ...

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Jak dorosły, z definicji przynajmniej samodzielnie myślący człowiek, może doprowadzić do tego, że jego poczynaniami w wyrze będzie sterował ksiądz proboszcz i msza święta?
Dla mnie tacy faceci są skreśleni właśnie ze względu na brak umiejętności samodzielnego myślenia. Ale co kto lubi...
to, że człowiek wierzy i zgadza się z założeniami swojej wiary Cię bulwersuje ?!
sorry ale dla mnie taki człowiek zyskuje ogromny szcunek chociażby dlatego, że nie jest gołosłownym katolikiem jak 98% polskich katolików i że naprawdę trzyma się swojej wiary...
przykro mi, że nie szanujesz takie postawy u drugiego człowieka a kwestie duchowowści i wiary znosisz do braku zdolności do samodzielnego myślenia ( równie dobrze ktoś o tobie może powiedzieć, że myślisz w płytkich kategoriach - traktujac ciebie tak jak ty tego faceta)

nie zebym ja była jakoś specjale religijna ale po prostu mam szacunek dla konsekwnetnych w swoich przekonaniach ludzi i włansie ich uważam za myślących i rozsądnych

nie wiem jak można nie uszanować cudzej religii nawet jak nie jest nasza własna
moze komuś przyszło do głowy że dla tego chłopaka ślub to coś wiecej niż podpisanie papierka i kilka przywilejów prawnych jak dla większości ludzi ? Może dla tego chłopaka ślub to własnie coś na co czeka z ekstytacja bo wie, że bedzie wiązało się ze związaniem się z drugim człowiekiem nie tylko duchowo ale i fizycznie ?

sorry ale moim zdaniem trzeba takie psotawy szanować a nie znosic do jakiegos marginesu - a jak komus taka sytuacja nie pasuje to nie ma prawa na nikim niczego wymuszac i po prostu odejsc

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując