Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-23, 08:57   #2487
SSR
Zadomowienie

GG do SSR
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI

Cześć
Muszę sięWam pochwalić, że skończyłam załatwiać formalności kredytowo-sądowe Wczoajtylko 3razy była w sądzie, bo notariusz łaskawie nie przesłał jeszcze dokumentów, ale jak ich pogoniłam to w końcu były. Tak że skarbówka załatwiona, sąd załatwiony, bank załatwiony, teraz tylko czekać na przelanie kasy.
A i jeszcze zostało mi załatwienie gazu i prądu. No i remont trwa, dziś już zostanie połozona całą instalacja elektryczna (mam nadzieję) i już zamówiłam kafelki do kuchni i łazienki (jeszcze tylko do wc zostały).
I dostałam już z allegro mój zlewozmywak do kuchni, jest taki jaki miał być

iwka28 no ja oglądam na razie lampy wiszące do salonu i kinkiety na ścianę. Za stojącymi się jeszcze nie oglądałam, bo mi do mojej wizji nie pasują, ale podobać to mi sie podobają właśnei takie z gałązkami, kwiatkami No i z opinią stolarza się przespałam, wszyscy mówią, że tak jest dobrze, więc niech tak już będzie.

mona_ja fajnie te Twoje buciki i aparat różowy też.

sweet cherry nie, wizja stolarza nie różni się pomiędzy moją za dużo, chodzi tylko o jedną szafkę narożną (góra i dół), miał być skos na całej ścianie aż do zlewu a będzie mniejszy, ale może to i dobrze. No i troszku tam takie szczególiki, ale to wszystko jest do dopracowania, bo to był wstępny pomiar a teraz po remoncie wszystkie wymiary sie zmienią, dojdą płyty, sufity, kafelki. Więc zobaczymy jeszcze.
A co do lamp to ja chciałam taka jedną do salonu to tż też się nie podobała, ale później pokazałam mu inną i zachorował na nią, a ja za dwa dni wynalazłam inne cudo i z duszą na ramieniu mu pokazywałam, ale na szczęście spodobała mu się (bo już miałam wizję, że i tak sobie ją kupię a jak ja będę w salonie to będę wieszać swoją a jak on to swoją)

aniaa84 no wiem, ze nie musimy wszystkiego od razu, ale ja taka w gorącej wodzie kąpana chciałabym już. Choć i tak wiem, że nie starczy nam na razie na wszystko. Ale ja już tak mam, że jeszcze ścian nie mam zrobionych a już bym chciała bibeloty kupować A co do ciastoramy to coś Ci się szczególnego spodobało? Bo mi to za każdym razem co innego.

Misqa
no super tż zareagował, normalnie mi się ciepło na serduchu zrobiło jak czytałam Twoją relację Bardzo się cieszę z Waszego szczęścia i dbaj o siebie

Strippi pięknie wyglądacie

domi7ks fajniutka Pola w avatarku No i ja musiałam mieć próbną z moimi włosami do pasa, nie chciałam ryzykować.

Justyna33333 oooo nowy avatarek

Daysy85
daj znać jak tam to mieszkanko co je mace jutro oglądać.

india83 a stan surowy otwarty to co to jest? możesz trochę przybliżyc? fundamenty, ściany, dach, bez okien i instalacji?

anuulaa mnie możesz zanudzać swoimi dylematami co do kuchni, bo ja sama mam teraz dylemat, więc wiem jak jest. Jedno jest pewne, jak marzył Ci sie fiolet w kuchni to go rób, bo co byś nie zrobiła innego to i tak będziesz kręcić nosem. Ja bym zrobiła tą fioletową ścianę ale tapetą jakąś jasną w jagodowe wzory, aby rozjaśnić ten brąz i fiolet i jednocześnie nawiązać.
A już doczytałam, że jednak rzymski poranek.
Paski fajne, ale jak na całą ścianę to za dużo, może endak lepiej te kwiaty.

stokrotka24 my to nasze miszkanie 3 razy oglądaliśmy, najpierw raz sami ale tylko po to żeby sobie uświadomić, że jednak chcemy 3pokoje a nie 4 (żeby potem nie żałować, ze się nie zobaczyło większego), potem z naszym fachowcem i za trzecim razem dopieor żeśmy się umówili na konkrety. Czyli do trzech razy sztuka Więc jak chodzicie i się zastanawicie nad tym mieszkaniem to pewnie jest to
Gratuluję schudnięcia, ja też muszę coś ruszyć.
No i ja też tak sobie zbieram różne rzeczy pomiędzy zakupami, bo naraz wydać to nie ma jak.

Gold-fish
gratuluję prawka. Ale zmartwiłaś mnie tą operacją, jak się czujesz? A lekarze wiedzą dlaczego ten jajnik krwawił? A już doczytałam, al eco on normalnie pękł? czy to jakaś cysta na nim pękła?

martucha84 fajny brzucholek A ja z pytaniem skąd macie te taborety? i co to za kolor na ścianach?

anika222 no o ładną niespodziankę mąż przygotował A jak to masz okres od 4tygodni czy coś pokręciłam? No i coś Wam wpdło w oko na tych targach? A to w gliwicach? No i moja łazienka miała być właśnei w takich płytkach z babmusem ale w tych drugich, jednak wybór ostateczny padła na kwadro paradyż hortensja-hibiskus. (też zielone -zielone ściany+dekor w kabinie+biała podłoga), no i brąz wenge mebelki i kosz wiklinowy wenge na pranie

Azzis śliczny kawaler ten Wasz Adaś

SambadiJaneiro
trzymam kciuki, dasz radę

Dziewczynki pomóżcie bo mam dylemat. Podłogę w kuchni mam w płytkach taki leciutki marmur (jasny beż), meble do kuchni chcę w stylu rustykalnym w brązie, nie wenge ale jakaś czekolada może coś w rudy, ale brąz, może jaiś orzech. No i kuchnia będzie na zielono, zilone ściany takie stonowany zielony i zielone płytki. Teraz moje pytanie jaki zrobić blat do mebli???? Bo wszyscy mnie namawiają na taki piaskowiec, jasny (marmurka nie chcę), ale mi sie podobają takie coś a'la drewno, może nie taki sam jak fronty szafek, może o ton jaśnejszy ale drewno. No i pytanie jaki w końcu ten blat jasny czy ciemny? Bo z jedej strony wiem, ze na ciemnych blatach wszystko widać (ale kuchnia mała i przetrzeć i tak trzeba) a z drugiej chcę uniknąć mixa patrząc od dołu beż podłoga, brąz meble, beż blat, zieleń kafle i brąz meble. Czy nie lepiej jak to kuchnia taka romantyczna zrobić ten blat drewnopodobny? Pomóżcie błagam, bo musze w końcu coś wybrać.

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora