2010-02-23, 10:00
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: dobry wstęp do zmiany sposobu odżywiania. 40 dni Postu bez słodyczy i podjadani
Cytat:
Napisane przez $ylwu$
A to, że się odchudzam robię to tylko i wyłącznie dla siebie i dla NIKOGO innego  sama chcę się czuć trochę lepiej w swoim ciele, ale to nie znaczy, że siebie nie akceptuję
|
Super . Właśnie o taką postawę chodzi . W końcu nasze ciało będzie z nami do końca życia i warto zrobić dla niego coś dobrego (czyli trochę ruchu, zdrowe jedzenie), ale nie katować go. Bo czy ktoś przy zdrowych zmysłach wyżywa się na swoim najlepszym przyjacielu? No nie. A ciało jest takim przyjacielem i póki jest sprawne możemy wszystko.
A co do tej cukrzycy - jeśli się martwisz, warto się zbadać i mieć to z głowy. W mojej rodzinie babcia też ma cukrzyce, tak samo jak i mój brat, i tata. Więc coś z tym dziedziczeniem jest.
Kika80, gratuluję pokonania choroby . Fajnie, że tak do tego wszystkiego podchodzisz. Samoakceptacja to bardzo długotrwały proces (zwłaszcza, jeśli jej brak jest np. wynikiem sytuacji w domu). Wielu ludzi nigdy nie dochodzi do tego stanu, więc tym bardziej gratuluję
|
|
|