Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - sąd ostateczny
Wątek: sąd ostateczny
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-23, 11:56   #5
Klarissa
Zakorzenienie

Post Dot.: sąd ostateczny

Cytat:
Napisane przez patu$$ Pokaż wiadomość
Na samym początku zacznę od wyjaśnienia że nie chodzi mi tu o podanie gotowej prezentacji, i zrobienia za mnie tego co ja powinnam zrobić sama
w więc temat mojej prezentacji maturalnej brzmi: różne ujęcia motywu sądu ostatecznego w literaturze i sztuce.
wybrałam już Dies irae Kasprowicza, Sąd Ostateczny -Lechonia i dwa obrazy Memilinga i Bosha.
Potrzebuje jeszcze jakiejś prozy i z tym właśnie mam problem , myślałam o Małej apokalipsie Konwickiego lub Nie -boskiej komedi. Jednak nie jestem do końca pewna czy to będzie spójne z termatem bo apokalipsa to nie to samo przecież co Sąd Ostateczny.
Może któraś z was kochane Wizażanki miała takie tamat i potrafila by mi pomóc.
Za każda pomoc serdecznie dziękuje.
Pozdrawiam
Wpisz sobie w google "apokalipsa a sąd ostateczny" i masz dziesiątki stron, na których na pewno znajdziesz pomoc.

Tak się coraz częściej zastanawiam - nie rozumiem tej idei prac maturalnych gdzie mając tysiące naukowych pomocy maturzysta i tak ma problem z przygotowaniem... Zastanawiam się czy wy zasługujecie na to aby mieć maturę, skoro mając materiały a nie potraficie bez trudności przygotować prezentacji. Dzisiejsza szkoła nie uczy samodzielnie myśleć. Kiedyś żeby zdać maturę pewne rzeczy trzeba było wiedzieć, mieć w głowie - teraz wystarczy poszukać w necie, a niektórym nawet i to ciężko jest zrobić...