Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Peeling migdałowy i inne peelingi kwasowe - wymiana doświadczeń
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-23, 11:59   #4451
alunialunia
Zadomowienie

Dot.: Peeling migdałowy i inne peelingi kwasowe - wymiana doświadczeń. ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez Natalia 1 Pokaż wiadomość
tak to "nasza Lorri" znam te receptury , czasami hydrolat z róży się przydaje , dzięki jego właściwością bufurującym . Lorri dopiero później zaczęła interesować się stabilnością hydrolatów w niskim ph i wynikało że nie są stabilne .było o tym dużo w tym wątku

Pogrzebałam , gdyby kogoś interesowało to dyskusja zaczęla się od postu Lorri nr 3472 , na stronie 116 .

poniżej wkleiłam post Lorri :

Pod warunkiem, że pH będzie odpowiednio ustawione. W opisach hydrolatów z Mazideł jest zaznaczone, że są stabilne powyżej pH=4. Próbowałam się dowiedzieć na jakiej podstawie jest to stwierdzone, ale mi nie odpowiedzieli. A pytałam, bo się zdziwiłam, że toniki z kwasami z BU są na hydrolatach (konserwowanych tak samo jak te z Mazideł), chociaż mają pH w zakresie 2,5-4. Dostałam odpowiedź z BU, ale zupełnie mnie ona nie zadowala. Wygląda na to, że nie robili testów laboratoryjnych takiego połączenia, a wg mnie powinni, skoro nie mają wyników badań stabilności hydrolatów.

ooo..a ja używam toniku z glikolowym na hydrolacie z damasceny, no ale zrobiłam go zgodnie z mazidłowym przepisem,myślałam, że jest sprawdzony..
alunialunia jest offline Zgłoś do moderatora