Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - jak zakończyć to małżenstwo? chce rozwodu!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-23, 11:02   #11
Klarissa
Zakorzenienie

Dot.: jak zakończyć to małżenstwo? chce rozwodu!!

Cytat:
Napisane przez Mingue Pokaż wiadomość
Jestem mężatką od prawie 3,5 roku, znamy się z mężem 5 lat. Jestem ładną młodą dziewczyną, mam 25 lat. Mój mąż ma 30 lat jest przystojny ale otyły (wiedziałam co biorę). Problem w tym że mój mąż jest fajnym przyjacielem
i nic poza tym. Nie kochamy się prawie w ogóle, w przeciągu całego małżeństwa jakieś 5 razy. Mój mąż wciąż pracuje bo mamy ciężko z kasą, ale nie aż tak ciężko. nie mamy dzieci, mieszka u mnie. Duszę się w tym małżeństwie, jestem młoda, atrakcyjna i nie jeden chciał by mnie mieć, a on mnie nie zauważa, traktuje mnie jak koleżankę, rozmawiam z nim o tym to on albo się denerwuje, albo że zawsze to jest jego wina, nie potrafi nic zrozumieć, on żyje swoim życiem, ja nie potrzebuje jego pieniędzy, ja potrzebuję faceta a nie gówniarza, nie mam z nim o czym rozmawiać i tak sobie wegetujemy parę lat. Chce się z nim rozwieść ale nie wiem jak mam mu to powiedzieć, drugi problem to to że mieszamy w małej wiosce i jak się z nim rozwiodę to będzie mi ciężko gdzie kolwiek się pokazać, ale z drugiej strony
nie chce już żyć na pokaz, ja się marnuję, chcę coś osiągnąć a nie ciągle siedzieć w domu. Jak się chce z nim kochać to on albo jest zmęczony, albo siedzi przed komputerem albo przed telewizorem. Ja nie chcę ratować tego małżeństwa, to była pomyłka. jak wygląda kwestia rozwodu w takiej sytuacji?
Rozumiem, że ci się nie ułożyło i nie potępiam.

Ale nie pojmuję tego: piszesz, że chcesz coś w życiu osiągnąć a za chwilę piszesz, że chcesz mieć seks bo jesteś młoda i atrakcyjna. Nie chcę cię odzierać ze złudzeń, ale seks to nie jest jakieś wielkie życiowe osiągnięcie, więc jeśli masz tylko takie ambicje do realizacji po rozwodzie to może sobie jeszcze raz to wszystko przemyśl? Bo młodość i atrakcyjność stosunkowo szybko przemija. Może tobie nie chodzi o rozwód, tylko potrzebujesz trochę zainteresowania ze strony męża?