Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Spienianie mleka do kawy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-23, 12:19   #11
Hosenka*
Zakorzenienie
 
Avatar Hosenka*
 
Zarejestrowany: 2005-08
Wiadomości: 48 138
Dot.: Spienianie mleka do kawy

Mam blenderek do drinków i spieniania mleka. Nie wiem od czego zależy stopień ubicia

Zawsze używam mleka 2% i czasem wyjdzie gęsta piana z zimnego mleka prosto z lodówki, a czasem nie Tak samo z cieplejszym mlekiem - raz wyjdzie a raz nie.

W lecie moim ulubionym napojem była kawa mrożona, na bazie cappucino kokosowego (była, bo neistety Tchibo już nie produkuje kokosowego cappucino ) - na zimnej wodzie i mleku piana wychodzila tak gęsta, że nawet duże kostki lodu utrzymywały się na powierzchni, a rurka elegancko stala pośrodku szklanki.

Myślę, że tajemnica tkwi w sposobie ubijania: robiąc ruchy góra-dół piana jest lepsza.

Nie wiem natomaist jak ma się do tego temperatura mleka - chyba nijak
__________________

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2010-02-23 o 12:21
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując