|
Dot.: Spienianie mleka do kawy
Mam blenderek do drinków i spieniania mleka. Nie wiem od czego zależy stopień ubicia
Zawsze używam mleka 2% i czasem wyjdzie gęsta piana z zimnego mleka prosto z lodówki, a czasem nie Tak samo z cieplejszym mlekiem - raz wyjdzie a raz nie.
W lecie moim ulubionym napojem była kawa mrożona, na bazie cappucino kokosowego (była, bo neistety Tchibo już nie produkuje kokosowego cappucino ) - na zimnej wodzie i mleku piana wychodzila tak gęsta, że nawet duże kostki lodu utrzymywały się na powierzchni, a rurka elegancko stala pośrodku szklanki.
Myślę, że tajemnica tkwi w sposobie ubijania: robiąc ruchy góra-dół piana jest lepsza.
Nie wiem natomaist jak ma się do tego temperatura mleka - chyba nijak
__________________
Instagram
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2010-02-23 o 12:21
|