2003-08-12, 20:25
|
|
Raczkowanie
|
Re: samozatrudnienie
No, tak, teraz, to juz jestem calkiem przerazona. Szczegolnie tym ZUSem, tym bardziej wiem, ze nie przesadzasz. W ogole dziekuje Ci bardzo za tak wyczerpujaca odpowiedz, ale pozwolisz, ze jeszcze troche Cie pomecze. Mam jeszcze dwa pytania:
Czy obsluga konta firmowego rozni sie istotnie od konta osobistego (glowenie chodzi mi o oplaty)
Jaki procent przychodu pochlania cala dzialalnosc? Nie chodzi mi konkretne sumy, tylko o procenty wlasnie. Bo cos mi sie kojarzy, ze podatek jest liniowy (18, albo 19 procent) i do tego ZUS, ktory tez liniowo zalezy od dochodow (choc chyba "zadbali" o stawke minimalna). Plus wydatki zwiazane z ksiegowoscia. I byc moze jakies inne o ktorych jeszcze nie wiem.
Niestety, jesli chodzi o przyczyny, to wlasnie szukam pracy i jedno stanowisko jest dosc ciekawe, jesli chodzi o prace do wykonania, ale zatrudnienie wylaczenie przez samoztrudnienie. Mam nadzieje, ze znajde inna prace, na etat wlasnie.
Pozdrawiam
Teri
|
|