2010-02-25, 09:55
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: jak przytyć?
Cytat:
Napisane przez pchła
Witam, mam pytanie do pani dietetyk:
Jestem bardzo szczupłą osobą, ważę 50 kg przy wzroście 170 cm, mam 22 lata. Swoją figurą uważam za atut, jednak moim problemem jest brak biustu (miseczka A). Chciałabym nabrać paru kilogramów w nadziei że mój biust się powiększy. Jaką dietę należy stosować? Może jakieś ćwiczenia? Jak tylko się ociepli mam zamiar uprawiać jogging. Czytałam żeby jeść dużo białka, ale białko spożywam w dużych ilościach od dziecka i nic mi to nie dało. Bardzo proszę o porady i pozdrawiam
|
Witam,
Przytycie wbrew pozorom jet dużo trudniejsze niż schudnięcie. Niestety nie wystarczy zwiększyć tylko enregetyczności i białka w codziennym jadłospisie. Konieczne są odpowiednie ćwiczenia. Bieganie jest owszem zdrowe, ale nie będzie sprzyjało zwiększaniu się masy mięśniowej. Powinna Pani pójść do siłowni na trening przeznaczony dla kobiet pod kątem budowania mięśni. Może Pani także uczęszczać na ćwiczenia aerobowe typu TBC i ABT i ćwiczyć z większym obciążeniem. Zawsze warto zapytać instruktora co byłoby najlepsze w Pani przypadku.
Jeśli chodzi o dietę to proszę nie zapominać, że produkty od których się szybko tyje są bardzo często niskowartościowe i nie warto ich jeść. Mam tu na myśli głównie fast foody, chipsy i inne słone przekąski. Trzeba się oprzeć w Pani diecie o produkty pełnowartościowe.
Powodzenia
EC
|
|
|