2010-02-25, 18:19
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)
Cytat:
Napisane przez gorzka prawda
Red_Dream to ciekawe czy Twoje współlokatorki chciałyby się z Tobą zamienić? Na krótko pewnie tak, ale czy na dłużej to wątpię. Jesteś jeszcze bardzo młoda, przed Tobą cały świat i całe morze możliwości. Możesz jeszcze wszystko zdobyć. Jedno tylko musisz zrobić. Usiąść na chwilę i zastanowić się co chcesz robić i co i jak jesteś w stanie osiągnąć. I pamiętaj czas mija i nie da się go cofnąć. Wykorzystaj każdy dzień i nie martw się. Wierzę, że Tobie jest teraz trudniej, bo gdy ja kończyłam szkołę średnią nikt jeszcze nie wpadł na pomysł z tym niby kryzysem. Pomyśl o stażu z UP, o kursie języka angielskiego. To nic nie kosztuje, a jeszcze dodatkowo dostaje się pieniądze. Praca w sklepie też ma swoje plusy, możesz tam zarobić np na studia czy na cokolwiek innego szukając w międzyczasie czegoś lepszego. W każdym rozwiązaniu można doszukać się czegoś pozytywnego. I uwierz mi, że wiele osób chciałoby być na Twoim miejscu, bo Ty masz znaczący wpływ na to jak będzie wyglądał scenariusz Twojego życia. Zrób wszystko tak, by później było jak najmniej rzeczy, których możesz żałować (bo zawsze pojawiają się myśli: a może mogłam inaczej...). Głowa do góry!
|
Dawno nie usłyszałam, a konkretnie nie przeczytałam takich pięknych, motywacyjnych słów, za co bardzo Ci dziękuję. W tym co piszesz jest wiele racji, muszę wyznaczyć sobie jakieś cele i je powoli realizowac. Coz, dzisiejszy rynek nie dostarcza wielu perspektyw dla takich ludzi jak ja... i jest na tyle niesprawiedliwy, że aż boli. Trudno, będe powoli aplikować do sklepów jak również do tych nielicznych ogłoszeń, które mnie interesują, co z tego wyjdzie tylko życie pokaże. Ten incydent, że nie dostałam tej konretnej pracy pewnie będzie nieważny w przyszłym życiu, ale teraz się tak przejęłam, bo po prostu mi zależało. Już zaproszenie na rozmowę jest dla mnie sukcesem. Nad angielskim się poważnie zastanawiam- tylko najpierw musze znalezc prace aby dostosowac grafik do konkretnego kursu (mam takie przy uczelni które kończą się się testem i certyfikatem).
Mam pytanie co do stażu, bo chyba nie mogę go dostać, gdyż nie jestem zameldowana w mieście gdzie chciałabym się o niego ubiegać- dobrze myślę?
Jeszcze raz ślicznie dziękuję za Twoją piękną motywującą wypowiedź.
|