Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ciucholandy
Wątek: Ciucholandy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2003-08-18, 18:56   #8
sarenka
Zakorzenienie

Re: Ciucholandy

ja zwracam uwagę na jakość. co nie wpływa na fakt, że mam i prześliczne chińskie niezniszczalne bluzki, które kupiłam na Stadionie 3 lata temu [za jakieś 20zł sztuka] i rzeczy z Benettona, Esprita...

uwielbiam rzeczy dobrej jakości, nie do zdarcia dzięki którym moja szafa robi się większa i większa .

smucą mnie buble, które po sezonie noszenia nadają się do wyrzucenia.. a te kupić można i za 10zł i za 500zł.

jednak osobiście mam szczęśliwą rękę [i dobry wzrok ] i umiem ocenić co cieszyć mnie będzie nawet po wielu praniach.

lubię kupować w Marie Claire, kiedy wyprzedaż sięga 70% .. choć więcej tam ubrań dla starszych niż młodszych pań to jak już coś uda się wygrzebać cieszy oko wieele wieele lat. zresztą rzeczy, które wiszą kilka sezonów potrafią mieć zaskakujące ceny. w zeszłym roku kupiłam sobie kurtkę za 60zł.. jej pierwotna cena to 580zł.. zważywszy na to, że to zwykła wiatrówka cena 'nieco' wygórowana.

lubię Benettona [choć ostatnio mało tam ładnych rzeczy - nosze takie z przed 3, 4 lat i wygladają jak nowe].

lubię Esprita [oj tam to już tylko na wyprzedaży, bo inaczej ceny świecą po oczach].

fajne rzeczy można wygrzebać w Tatuum i Reserved. Ostatnio w Tatuum kupiłam sobie spodnie za 49zł [pierwotna cena 179zł] a w Reserved śliczne dżinsy w drobne paseczki [takie jak na garniturach] za 69zł.

czasem ciekawe rzeczy są w Jackpocie, ale ceny mają tam zawrotne.. choć ciuchy mają nie do zdarcia a wyprzedaże cieszą oko .

lubię tureckie dżinsy . są lepszej jakości niż Levisy [zwłaszcza te szyte w Polsce] a fasonów jest tyle, że zadowolą gusty każdego. prote, dzwonowate, wycierane, granatowe..

w Zarze też czasem coś ładnego można nabyć.. w Vero Moda..

no i czasem wygrzebac coś ładnego made in china czy made in turkey na bazarku . Jackpot i wiele innych firm szyje swoje ciuchy [tj. wiele z nich] w Chinach. Zeszłej zimy kupiłam sobie za 80 zł sweterek identyczny jak w Jackpocie za 400 z kawałkiem. doskonała wełna, śliczny kremowy kolor.. tylko suwak był inny. w moim metalowy w jackpotowym plastikowy...

jak człowiek połazi to i wygrzebie coś ładnego i po "taniości"

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując