2010-02-26, 20:48
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
Napisane przez gosik_wwa
Wiecie co mi się jeszcze kołacze po głowie.... a może powinnam dawac Malemu herbatkę koperkową bądź rumiankową?? wiem, że jak karmie piersią to nie powinno się przepajać niczym ale może mu to złagodzi dolegliwości???  Dostaje wprawdzie debridat i Gripe water ale to są typowe chyba na gazy a nie na sam ból??? a mi się czasem wydaje że go nie tyle męczy baczek a ból brzuszka. Jak myślicie dawać mu??
|
Możesz spróbować- niby się nie dopaja ale ja np.musiałam z racji żółtaczki( a karmiłam wtedy jeszcze piersią) i mały i tak przybywał na wadze jak trzeba i niczego mu nie brakowało a nuz pomoże na brzuszek
Cytat:
Napisane przez aniulka8204
dziewczyny wiecie co wyczytałam na internecie?
MOZE JUŻ WIECIE ALE NAPISZĘ BO U MNIE BY SIĘ TO ZGADZAŁO.
CO JEST PRZYCZYNĄ NIEDOKRWISTOŚCI CZYLI NIEDOBORU ŻELAZA U NIEMOWLĄT?
Niedobór żelaza może wynikać nie tylko z wykorzystania jego rezerw i ograniczonych dostaw, ale także z niedostatecznego wchłaniania z przewodu pokarmowego - przyczyną jest najczęściej alergia na białko mleka krowiego lub (u starszych niemowląt i małych dzieci) alergia na gluten bądź celiakia. Alergia pokarmowa może się niekiedy wiązać z niewielkimi ale długotrwałymi stratami krwi z przewodu pokarmowego, a zatem z systematyczną utratą żelaza. Jeśli zachodzi takie podejrzenie, zaleca się badanie kału na krew utajoną.
no u mnie by się zgadzało bo moja ma tą nietolerancję 
|
U nas sprawy się mają inaczej Przedłuż ona żółtaczka, wcześniactwo(a to w ostanim miesiącu dziecko najwięcej przyjmuje od matki żelaza). Ale zaproponuje lekarce Ferrum lek w syropie- czytałam na necie dużo pochlebnych opini i brak dolegliwości brzuszkowych... Nigdy więcej hemoferu!
Bombusia kciukasy za maluszka!
Mały jest od spacerku kochany i spokojny i szczęśliwy odzyskałam mojego Aniołka
|
|
|