Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dziennik regeneracji naturalnych loków i fal
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-26, 20:59   #54
fallen_apple
Zakorzenienie

Dot.: Dziennik regeneracji naturalnych loków i fal

Moja pielęgnacja trwa dopiero tydzień więc jestem na samym początku drogi.

Historia moich włosów:
Będąc małą dziewczynką moje włosy się falowały/troszkę kręciły (dokładnie tak tego nie pamiętam bo byłam właśnie małam). Pamiętam, że na komunię miałam już włosy do pasa i były całkiem proste. W 4 czy 5 klasie obcięłam włosy na krótko. Gimnazjum nie pamiętam, ponieważ nie zajmowałam się zbytnio włosami, nie interesowały mnie. Czas liceum: robiłam wszystko żeby moje włosy były proste (ale nie używałam prostownicy) bo jak to nazywałam "robiły mi się fale w jednym miejscu" co mnie dobijało. Studia: 2 pierwsze lata - no tu to nie oszczędzałam moich włosów, codziennie mycie, suszenie i zero odżywek, masek itp. "Opamiętałam się" na 3 roku, gdy zaczęłam używać...drogeryjnych odżywek z masą silikonów. Oprócz tego pofarbowałam włosy bo były tak wypłowiałe, że nie wiedziałam co z nimi zrobić. Oczywiście dalej chciałam, żeby były proste. W połowie grudnia 2009 r. przestałam z nimi walczyć, odstawiłam suszarkę.
19 lutego postanowiłam, że zmieniam całkowicie pielęgnację moich włosów. Jedyne co pozostało to to, że myję włosy codziennie (niestety po nocy mam strasznie przetłuszczony skalp).

Kosmetyki
Jest ich na razie dość mało:
1) Mycie
* odżywka yung z olejkiem babassu
* odżywka Rossmann, Yung, Seidenglanz Spülung
* szampon ziaja rycynowa

2) Odżywki

* Seboradin, balsam regenerujący
* Seboradin Niger lotion
* Joanna z apteczki babuni, balsam nawilżająco-regenerujący
* Joanna z lnem i rumiankiem
* Joanna z miodem i cytryną

3) Maski
* L'Biotica, Moc Natury Wax, Intensywnie regenerująca maseczka do włosów suchych i zniszczonych
* L'Biotica, Moc Natury Wax, Intensywnie regenerująca maseczka do włosów osłabionych z tendencją do wypadania
* L'Biotica, Moc Natury Wax Latte, Intensywnie regenerująca maseczka do osłabionych włosów z proteinami mlecznymi
* Dolce anti-age (chwilowo odstawiona, ponieważ nie wiem czy jej używać)

4) Stylizacja
* żel z Rossmanna (różowy)
* żel lniany
* Nivea Flexible Curl

5) Inne
* olej rycynowy
* olej kokosowy
* nafta kosmetyczna z aloesem
* olejek Babydream fur Mama
* miód

Opis zdjęć:
1. Lipiec 2008 - próbowałam przestać walczyć z naturą, na krótko - nie udało się
2. Listopad 2008 - tak wyglądały moje włosy powinnam sobie to oprawić i powiesić na ścianie do czego doprowadziłam
3. Lipiec 2009 - pół roku po farbowaniu, odżywkach z silikonami, jedwabiach, suszenia na szczotce itp.
4-6. 25.2.2010 r. - 6 dni nowej pielęgnacji, mycie babydream, odżywka seboradin, olej rycynowy, wax, żel lniany (dalej są strasznie suche )
7-8. 18.3.2010 r. - po miesiącu pielęgnacji
9-10. 1.4.2010 r. - po 1,5 miesiącu pielęgnacji

Edytowane przez fallen_apple
Czas edycji: 2010-04-02 o 10:27
fallen_apple jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując