Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Loki z foty - jak uzyskać taki efekt bez trwałej ? - Zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-26, 22:57   #2435
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie
Dot.: Włosy Taylor Swift... ;]

a ja nie uzywam zadnej lokowki ani papilotow a tylko najzwyklejsze "zabki" http://images30.fotosik.pl/105/501892debe627f20.jpg

jak?

1.kupuje na mazidlach keratyne i d-panthenol oraz wode destylowana na cpnie
2. robie serum wg przepisu mazidlowego "intensywnie regenerujace serum" z tym ze zamiast hydrolatu uzywam wody destylowanej rozrabiam ok 30 ml calego specyfiku ( patrz przepis z konserwantem ale omin w przepisie konserwant) i dodaje gratisowo 10 kropel wiecej keratyny( lok bedzie sztywniejszy)
3 dla lepszego usztywnienia wlosow pierw obficie psikam wilgitne cale wlosy po myciu i czekam az wyschna
4. po wyschnieciu dziele wlosy na partie by latwiej bylo zawijac wloski nastepnie pryskam znow tym serum co jest w buteleczce z atomizerem(ktora sama sobie zalatwilam) pasmo po pasmie nie za grubym zawijam na 3 palcach tzn lape pasmo przy skorze i okrecam kosmyk naokolo 3 palcow.
5. nastepnie gdy zwine spinam tak zabka by sie nie rozleco czyli ta pentelke ani nie przypinam do skory glowy ani jej nie masakruje jakos bo ma zachowac ksztalt. (patrz rysunek) jesli chcecie takie bardziej "rozlazle loki" nie starajciie sie dokladnie zapiac konca kosmyka w zabce moze wisiec nawet z 7 cmloki beda luzniejsze
6czasem pryskam po zakreceniu wszytkiego

czekam az wyscnie ok 2 h rozpinam i mam loki;D im wiecej wczesniej keratyny napsikamy tym loki beda sztywniesze i bardziej zbite oraz trwalsze gdyz keratyna usztywnia i dziala o niebo lepiej niz nie jedna pianka do wlosow.wiem co mowie bo mam wlosy niemal do bioder bez 5 cm. do tego zero alkoholu tylko regenerujace skladniki;D srednio na moje dlugie wlosy uzywam ok 35 takich srednich zabek