Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Brak motywacji | Matura :(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-27, 11:24   #7
zagubiona89r
Zakorzenienie

Dot.: Brak motywacji | Matura :(

Miałam podobnie W sumie do dziś mam podobnie, czyli co sesja wielka spina na dzień dwa przed egzaminem. No czasami trzy. Nie śpię, nie jem ze stresu, cała chodzę z nerwów, wymiotuję. Koszmar ogólnie, ale zawsze jest tak samo (nota bene właśnie zaczynam się uczyć do poniedziałkowego egzaminu). Póki co jakoś idzie, nie jest źle, ale znam ten ból braku mobilizacji. Zacząć wcześniej to łatwiej potem zdać, powtarzać materiał, mniej nerwów itd. ale właśnie zmusić się i usiąść nad tym jest najciężej.

Jestem na II roku prawa i sobie co semestr obiecuje, że teraz to już się będę uczyc regularnie i nie na ostatni moment. Narazie na obietnicach sobie się kończy.

Ostatnio oglądałam program i tam się zastanawiali czy to lenistwo czy choroba psychiczna Ja się czasami też zastanawiam

A co zrobić? Wykorzystuj chwile przypływu motywacji (zdarzają się takowe) i ryj ile wlezie A tydzień przed maturą zapewne będzie mega mobilizacja i 10h dziennie nad książkami.

Osobiście mam nadzieję, że kiedyś uda mi się wyrobić w sobie systematyczność i wcześniejszą mobilizację do nauki... Tobie też tego życzę

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując