2010-02-27, 12:11
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brak motywacji | Matura :(
Maturę zdawałam 4 lata temu i tak naprawdę uczyć się do niej zaczęłam się na 2 tygodnie przed. Z matematyki rozplanowałam sobie poszczególne działy na kolejne dni. Geografii poświęciłam jakieś 2 dni, poza tym w ciągu semestru na bieżąco robiliśmy na lekcjach przykładowe arkusze. To samo z angielskim. Z polskiego na 2 dni przed egzaminem zaczęłam czytać wszystkie notatki. I tyle. Na dzień przed maturą poszliśmy ze znajomymi na wieczorny spacer, żeby się dotlenić i na maturach pisemnych byłam całkowicie wyluzowana. Maturę napisałam dobrze, na studia dostałam się tam, gdzie chciałam w pierwszym etapie rekrutacji.
Jeśli chcesz w lutym brać się za naukę do matury, to ją sobie rozplanuj małymi porcjami materiału. Chyba bez sensu jest się już teraz uczyć do matury przez całe weekendy. Wpisz sobie w kalendarz np. w każdą sobotę jakiś tam jeden dział z danego przedmiotu, w niedzielę jakiś inny przedmiot. Taka nauka nie zajmie Ci całego dnia więc łatwiej będzie Ci do niej przysiąść, a wpisanie w kalendarz i rozliczanie się z wykonania planu pomoże Ci utrzymać dyscyplinę. Oprócz tego w tygodniu możesz sobie strzelić jakiś przykładowy arkusz. Na pewno masz jakieś z Wyborczej albo z internetu.
Semestr skończycie pewnie w połowie kwietnia, czyli będą jeszcze 2 tygodnie na powtórzenie tego, czego się teraz nauczysz.
Edytowane przez mmm87
Czas edycji: 2010-02-27 o 12:13
|
|
|