Dot.: jaki to odcień blondu ,kochane kobietki
Cytat:
Napisane przez zbikuel
 ten mój alabasterek był położony na pomarańczowe włoski i wyszedł kurczakowo-zielonkawy.
jeśli będzie farbowany na czystym blond to wyjdzie tak jak na pudełku, może ciut ciemniej (one tak maja)
wklejam fotki-przed(pół roku szamponu koloryzującego jasny brąz) i efekt po(poniedziałkowa akcja..) nieco ciemniej wyszedł mój kurczak niż jest na żywo
własnie przeglądam farby prosalonu,podobno dore. kusi mnie 10/0 i 10/1 zamieszać albo 1000/2
|
Prosalon specjalne blondy czyli numery 1000/... to farby mocno rozjaśniające więc nie mieszałabym ich z innymi. Ja użyłam 1000/2 i na rozjaśnionych włosach była piękna perła ale rudych nie wzięło. Dodam ze źle rozmieszałam ten specjalny blond bo jego trzeba wg ulotki na opakowaniu robić 1:2 (porcja farby i dwie oxydantu) Mam jeszcze jedną tubkę ale ta czeka jak już uzyskam ładny blond 
Apropo moich kłaków to dziś w świetle miałam taki ładny kolorek że byłam z siebie dumna! Taki ładny blond nie biały taki ciepły podobny do blondu na opakowaniu. Ale rude gdzieniegdzie źle pokryłam bo też widziałam już niektóre kosmyki z tyłu głowy bardziej rudawe.
|