Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pomoc z dietą
Wątek: Pomoc z dietą
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-27, 12:52   #1
jasmine
Raczkowanie

GG do jasmine

Pomoc z dietą

Witam wszystkich. Mam na imię Marta. To jest mój pierwszy post tutaj, wiec jakby coś było nie tak to proszę o wyrozumiałość
A więc moja historia zaczęła się tak, iż postanowiłam się odchudzać. Zdrowo odchudzać. Przeczytałam większość wątków na temat układania diety, ale mam jeszcze kilka wątpliwości i bardzo proszę o pomoc.
Najważniejsze informacje:
Mam 20 lat, 167cm wzrostu i ważę 70kg.
Moje poprawione BMR wynosi 1522,8, więc myślę że dieta 1200 – 1300 kcal byłaby odpowiednia, ale jest problem w tym, że na podstawie schematu podanego na którymś wątku nie potrafię sobie wyliczyć ile powinnam spożywać tłuszczy, białek i węglowodanów w ciągu dnia i jak to podzielić na posiłki, jeśli:
- zamierzam jeść:
10.00 – 1 posiłek
13.00 – 2 posiłek
16.00 – 3 posiłek
19.00 – 4 posiłek
22.00 – 5 posiłek
1.00 – sen
- zamierzam ćwiczyć
poniedziałek: trening siłowy
wtorek: aeroby
środa : siłowy
czwartek: aeroby
piątek: siłowy
sobota: aeroby
niedziela: odpoczynek
Aeroby w moim przypadku to rowerek, tylko też nie wiem ile czasu powinnam mu poświęcić, jeśli wcześniej w ogóle nie ćwiczyłam. A trening siłowy, to z tej stronki, której adres był już wielokrotnie tutaj podawany, będę ćwiczyć w domu. Ćwiczenia robiłabym między 12.30 – 14.00.
To już chyba wszystkie informacje. Aha. Byłam 2 razy na kopenhaskiej, ale trwały 2 – 3 dni, więc chyba trudno to nazwać dietą.
Wiem, że ułożenie jakiegoś menu jest dosyć pracochłonne i być może nie będzie Wam się chciało, ale proszę chociaż o informację jak powinny wyglądać te moje posiłki. Kiedy ile białek, tłuszczy.
Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
jasmine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując