Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odchudzanie a ból żołądka
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-27, 16:42   #1
Sweet Sue
Raczkowanie

Unhappy

Odchudzanie a ból żołądka

Witam wszystkie Wizażanki

To mój pierwszy wpis na tym forum, do tej pory byłąm jedynie obserwatorką. Mam ogromny problem z próbami odchudzania, więc proszę o pomoc. Od kilku lat zmagam się z problemami żołądkowymi i innymi dotyczącymi przewodu pokarmowego. Kilka lat temu zaczeły mnie męczyć ostre bóle żołądka, przelewanie i burczenie oraz nadkwasota. Gastroskopia nic nie wykazała, brałam Controloc i Ranigast. Teraz jest już lepiej, staram się dbać o mój żołądek. Zwłaszcza staram się wyprzedzić burczenie na zajęciach - bardzo glośne (chyba nie muszę pisać jakie to deprymujące). No i tu pojawia się problem. Bo ostatnio przytyło mi się trochę, a nigdy nie byłam na prawdziwej diecie. Chciałabym przejść na diete 1000 lub 1200 kcal i nie wiem jak i czym zapchać się żeby nie burczało i nie bolało . Wcześniej jadłam co popadnie i nie były to z reguły zdrowe ani dietetyczne rzeczy. Wiem, ze powinno się spożywać małe posiłki co 3 godziny, ale ja odczuwam ssanie już po 1,5 godziny. Nie wiem co robić. Bardzo prosiłabym o jakieś rady. Z góry dzięki i pozdrawiam
Sweet Sue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując