2006-05-02, 07:42
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: analiza kolorystyczna-jakim "typem"jestem?
Postanowilam sie podczepic pod watek zeby nie zaczynac zupelnie nowego tylko na chwile naturalnie pragne wiedziec jakim typem jestem...bo mam z tym ogromny problem...raz ze nie jestem w stanie obiektywnie na siebie spojzec a dwa ze sa rzeczy ktore pasuja do jednego typu a inne do drugiego...jak robilam sobie ten test z jednej takiej strony nt analizy kolorystycznej to mi wyszla zima...a potem jak jeszcze raz zrobilam to lato...wiec nie wiem w sumie
1. praktycznie sie nie opalam...moge lezec plackiem na sloncu przez dwa tygodnie a opalenizne bede miala jakbym byla na wycieczce szkolnej przez pol dnia. jestem blada jak sciana jak to sie mowi i bardzo ciezko jest mi z tym cokolwiek zrobic. opalam sie najpierw na czerwono potem brazowieje a potem szybciutko spowrotem blakne generalnie zawsze jestem jak sciana co tu duzo ukrywac
2. oczy mam brazowe ciemne, nie mam plamek na oczach a teczowke od bialka oddziela szaro-czarna obwodka, bialko jest biale brwi i rzesy sa ciemnobrazowe....moja kolezanka, ktora uczy sie w szkole wizazu mowi, ze henna dla mnie to tylko grafitowa, ze czarna bylaby za ciemna i zrobi ze mnie wampa
3.mam duzo piegow w sumie i sa one jasno brazowe raczej, ale wystepuja pojedynczo tzn. jeszcze robia mi sie na twarzy na lato a tak to znikaja i zostaja te caloroczne
4. cere mam bardzo jasna/biala...raczej sie nie rumienie a jak juz to na czerwono raczej i czesto slysze ze jestem strasznie blada i czy dobrze sie czuje, a ja czuje sie oczywiscie normalnie
5.moje wloski to hmmm no maja kolor idealnego brazu....jak sloneczko na nie poswieci to odbijaja takie bursztynowo rude swiatlo (w dziecinstwie mialam podobny kolor - nigdy nie bylam bladynka).
6. usta mam raczej rozowo czerwone, ale raczej jasne...
7. no ja najlepiej czuje sie w czarnym, zawsze dobrze wygladam w nim bo ladnie kontrastuje z moimi wlosami i podkresla moja twarz...bialy podobnie, na temat reszty kolorow nie mam zdania, bardzo nie lubie jednak pomaranczowego i zielonego.
bialy.jpg
czarne.jpg
juz.jpg
slicznie prosze o pomoc
|