Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Panny Młode Kielce - część V :D
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-27, 20:36   #897
mroweczka21
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Ja też byłam ze swoim Tż kurs był bardzo przyjemny- dobra lekcja o miłości swoja drogą tak sobie myślę ze gdyby było więcej takich księży jak ksiądz Jan Oleszko to dużo chętniej chodziłabym do koscioła i nieco inaczej wyglądałaby sprawa mojej wiary. A tak... jechałam rano z koleżanka busem i powiedziała mi ze u nas (w Chęcinach) za pozwolenie na ślub w innej parafii ksiądz zazyczył sobie 1000zł!!!!! (jakaś inna dziewczyna pytała) słuchajcie to skandal.. tak samo jak dziś ksiądz Jan powiedział że ksiądz nie ma prawa nie dać przyszłym małżonkom rozgrzeszenia, a ja np zastwanawiałam się gdzie pójde i będę mogła swobodnie się wyspowiadać także z tego że razem sypiamy co dla kościoła jest grzechem a chcę mieć czyste sumienie przed ślubem..bardzo podobało mi się podejście tego księdza do życia.. nie wmawiał nam głupot na temat współżycia bo wiedział że i tak nie zmieni nas w tej kwestii to nasza decyzja i już, ciekawa jestem czy zmienia się juz coś w kościele czy to tylko indywidualne podejście tego księdza.. szkoda że ten drugi ksiądz nudził starał się i chwała mu za to ale i tak nudził wszyscy oczekiwali końcana szczęście mamy zaliczone
mroweczka21 jest offline Zgłoś do moderatora