Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zwróciłyście kiedyś uwagę obcym osobom ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-27, 20:47   #17
papryczka
Wtajemniczenie

Dot.: Zwróciłyście kiedyś uwagę obcym osobom ?

lajka, ja tez mam ochote zwrocic uwage w takich sytuacjach, o jakiej pisalas. niestety, jest to widok nagminny!
ogolnie dla mnie to nie do pojecia, ze ludzie wybieraja sie z takimi malenstwami w weekendy do hipermarketow/centrow handlowych. mowie tu o powszechnym zjawisku rodzinnego spacerowania po takich miejscach juz od pierwszych miesiecy zycia dziecka.
(moja cora ma juz prawie 2 lata, a w takich miejscach byla kilka razy w zyciu, zawsze na krotko)
generlanie uwagi nie zwracam, bo nie sadze, ze to duzo pomoze, ale czasem komentuje glosno. pamietam jeden przypadek, gdy w galerii handlowej (sobota - a jakze! czas wyprzedazy, wiec dzikie tlumy) w jednym ze sklepow zobaczylam niemowlaczka w wozku baiwacego sie reklamowka (woreczkiem), podczas gdy jego matka kilka metrow dalej nurkowala w wieszakach z ubraniami.. no to juz glupota na maksa! nawet w pierwszym momencie nie zlokalizowalam matki tego dziecka, wiec glosno do meza powiedzialam cos w stylu: "zobacz to! ktos temu dziecku dal reklamowke do zabawy!" wtedy mamusia szybko znalazla sie przy wozku.

wracajac do przegrzewania dzieci, to nie tylko w sklepach sa one przegrzeawne. to samo widuje na ulicy. niestety, w polsce nadal pokutuje poglad, ze dziecko musi miec czapke na glowie caly rok, koniecznie z zaslonietymi uszami i do tego byc opatulone jak noworodek. no ale w to nie wnikam. choc tez czasem mnie jezyk swedzi, gdy widze mamuske w japonkach, dzinsach i krotkim rekawie (wrzesniowe popoludnie), a dziecko w dlugim rekawie, grubej kamizelce i czapce biega (!) wokol niej.

Edytowane przez papryczka
Czas edycji: 2010-02-27 o 20:52
papryczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując