2003-08-25, 15:01
|
|
Zakorzenienie
|
Re: Co sądzicie o porodzie rodzinnym?
witam
ja jestem jak najbardziej za ,sama to przeżyłam i bardzo sobie chwalę.gdyby nie obecność męż to leżałabym sama przez cała noc i pies z kulawą nogą by nie przyszedł.
wiem,że to też kwestia szpitala .szpital w Zielonej górze po akcji "Rodzic po ludzku" dostał nasłabszą note z komentarzem "omijac ten szpital" i ja sie zgadzam.tak było 3 lata temu ,teraz jest podobno lepiej.mają nawet mozliwosci porodów w wodzie ,ale to osobny temat.
Mąz mi bardzo pomógł i on pierwszy trzymał córkę na rękach.
twierdzenie ,że facet nie powinien widzieć jak kobieta się poci,krzyczy ,itp są dla mnie niedorzeczne.
a historie ,że facet bedac z żoną w czasie porodu miał potem jakies opry seksualne i czuł do niej obrzydzenie są głupie i swiadczą tylko o tym ,że jej nie kochał.
Facet stoi za głową kobiety i nic nie widzi (znam przypadki ,że mąż filmował wszystko ,że tak powiem "od środka",taki był twardy.).
jestem za i nie rozumiem kobiet które chce byc tam same nawet jesli byłyby tam same super,znajome położne i lekarze.
mój mąz tez się wahał i bał się (ale ja tez i to jeszcze bardziej),dużo czytaliśmy i stwierdziliśmy , to nasze dziecko sie urodzi ,może to jedyna taka okazja ,żeby doświadczyc takiego cudu.tym bardziej ,że facet nie może w żaden inny sposób bo to my jesteśmy w ciąży.
pozdrawiam i życze odwagi
paula
|
|
|