Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Trądzik - cz. 3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-28, 15:43   #356
merila
Raczkowanie

Dot.: Trądzik - cz. 3

Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość
Hej, kochane Podczytuję Was sobie codziennie, dziś postanowiłam napisać Jak już wspomniałam, od połowy grudnia moja cera wygląda naprawdę fajnie Tzn, zdarzają się sporadyczne wypryski, ale jest już dużo gładsza, jaśniejsza... I nie mam niespodziewanych wysypów!!!

Ostatnio zaczęłam stosować krem Babydream z nagietkiem i cynkiem-na noc. Fajnie nawilża twarz. Wydaje mi się, że własnie przez brak nawilżenia jeszcze nie jest idealnie. Dlatego teraz na pierwszym miejscu stawiam za cel doprowadzenie buzi do porządku jeśli chodzi o nawilżenie i odżywienie. Pod makijaż zaczęłam stosować krem z miodem i bursztynem Bielenda-miałam mieszane uczucia,wiadomo jak to z kosmetykami drogeryjnymi, choć recenzje na KWC były pochlebne(same piątki, dopiero niedawno jakieś dwie Wizażanki obniżyly średnią ). Mi on pasuje. Nawilża, wchłania się dobrze, ślicznie pachnie, nie zapycha, ma filtr(nie wiem jak wysoki, ale jakiś ma ).

Co do makijażu-stosuję EDM formułę semi matte, która na mnie sprawdza się dobrze. nie powrócę już do intensive'a-wg mnie jest za bardzo kryjący i za cięzki. Semi mate wszystko mi ładnie zakrywa, a co nie zakryje(jakieś większe przebarwienia) to dopomagam mu prasowanym pudrem w kompakcie EDM-świetna sprawa

Zaczęłam myć buzię żelem Babydream(pod prysznic, i do włosów)-taki duży w błękitnej butli. Jest świetny i przyjemny w stosowaniu.

Staram się ograniczać słodycze-na razie odstawiłam czekoladę. Na twarzy może tego nie widać jak zjem coś słodkiego, ale za to na plecach wyskakują mi te paskudy A niedługo wiosna

Teraz, kiedy nawilżam buzię, nie kwaszę jej z przesadą, wygląda naprawdę ładnie. i to już dwa miesiące(ponad). Nawet przebarwienia bledną-wolno, ale bledną
Zazdroszczę

Tam sobie właśnie myślę, że chyba muszę wymyślić jakiś nowy plan dbania o cerę. Może nie jest strasznie, ale też nie jest dobrze. Najgorsze są przebarwienia, których nie da się ukryć i mimo podkładu i sypkiego pudru w świetle dziennym wszystko widać, buu;(
Zaczęłam ostatnio stosować peeling z kwasem salicylowym co drugi dzień. Mam nadzieję, że pomoże. Oprócz tego nie jem słodyczy (jedno z postanowień na wielki post), a od jutra zaczynam zdrową dietę - jeszcze muszę ją wymyślić;p A skoro już jest ten wielki post, to może warto też wyrobić w sobie dyscyplinę jeśli chodzi o te "drobne" czynności jak na przykład oczyszczanie twarzy czy gimnastyka... Jak wymyślę już ten swój plan, to napiszę;p