2010-02-28, 19:21
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
Napisane przez konspiracja
Wczoraj skończylismy 3 m-c, jak tu niektórzy zauważyli  i z tej okazji przeprowadziliśmy malego do jego pokoiku. Jest zachwycony 
Obserwuje motyle na ścinach i suficie  i mam go teraz blizej bo jego pokoik bliżej salonu mamy, a sypialnie na końcu mieszkania. No ale malutki bez problemu zniósł przreprowadzke i spał spokojnie do 6 rano, za to jego matka świrowała... Tak ze do tych ktore dopiero planuja przeniesienie dzidziusia ostrzegam, zrobcie to szybciej i nie dlatego ze dziecko się nie przyzwyczai tylko dlatego żebyscie Wy się szybciej odzwyczaiły  Mi było bardzo trudno wiedząc, ze nie mam już swojego słoneczka na wyciągnięcie ręki i że nie mogę malej rąsi przez szczebelki trzymać 
|
Super 
A te motyle możesz pokazać? 
Co do przeprowadzki, to ja bym chciała jak najszybciej, bo mi się wydaje, że my mu coraz bardziej przeszkadzamy i łóżko zaczęło skrzypieć, normalnie nie mogę się bezszelestnie wślizgnąć do niego 
Ale w kwietniu nas czeka przeprowadzanie Mamy i dopiero potem możemy myśleć o pokoiku dla Małego.
że dałaś jednak radę.
Ja chyba przez pierwsze dni to będę miała nianię włączoną przy łóżku.
Cytat:
Napisane przez angelusia194
witam. czy mogę dołoczyć do odchowalni? mam córeczkę,ma skonczone 3 miesiące... urodziła się 20 listopada 2009r
|
Witaj 
Jeśli Babcia mówi po niemiecku i będzie mogła porozumieć się z wnukiem. Bo to bardzo ważne jest 
U Was to skomplikowana sytuacja, w mojej rodzinie to są dzieci tylko dwujęzyczne, bo rodzice Polacy a mieszkający w Niemczech czy we Francji, więc w domu i tak mówili po polsku.
Ale TŻ do niego mówi po portugalsku?
Melduję, że była wieczorem jedna luźna kupka, ale bez śluzu 
Taka jak normalna tylko rozrzedzona 
Ja już rozmyślam, w którym pokoju zrobimy pokój Filusia i każdy ma jakieś wady