Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - dretwienie rak
Wątek: dretwienie rak
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-28, 22:27   #1710
neska951
Zakorzenienie

Dot.: dretwienie rak

Cytat:
Napisane przez olga1781 Pokaż wiadomość
witam wszystkich bardzo ciepło
Nesko- mam do Ciebie pytanie,jestes bardzo obeznana w tych sprawach.Otóż robiłam badane:
patathormon 5.91 pg/ml 12.00 65.00 (czyli niedobór)
wapń całkowity 3.03 mmol/l 2.20 2.65 (a tu mam nadmiar)
rosfor nieorganiczny 3.75 mg/dl 2.50 4.50
jakoś dziwnie wygląda ten parathormon w stosunku do wapnia:confused :nie uważasz ,ze w tym przypadku wapń powinien być obniżony?Być może wapń wyszedł podwyższony,ponieważ nie zrobiłam przerwy przed pobraniem krwi...Brałam duże ilości wapnia i przez krótki okres alfadliol też trochę więcej,a jak wiadomo witD sprzyja wchłanianiu wapnia i chyba przedawkowałam....czy to jest twoim zdaniem możliwe?

Witaj niestety nie jestem lekarzem i nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie odnośnie wyników, natomiast spotkałam się z tym ,że jeden lekarz kazał odstawiać mi suplementy przed badaniami a inny nie zależy na kogo się trafi. Podobnie jest z długością nie brania suplementów w moim przypadku było tak że jeden lekarz kazał ostawić na 3 dni a inny na min 2 tygodnie, więc jak widać co lekarz to opinia. Najlepiej by było abyś poradziła się lekarza kierującego na badania .

Puntodivista ja też wczoraj padałam a nawet trochę przestraszyłam się , fatalnie się czułam... Niestety wiosna mi nie sprzyjazaczęłam ćwiczyć , chodzić na basen nie dam się!!!!!!!!!!!

Mari Teraz to tylko pozytywne myslenie ,żeby dzieciątka czuło się bezpiecznie

izun Tak trzymać podziwiam Twoją postawę

terecha trzymaj się pozdrawiamy gorąco

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2010-02-28 o 22:29
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując