Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009)
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-01, 13:48   #3432
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
byłam dzis w pracy - i uzgodnilismy, ze wracam 6 kwietnia - to zaraz po swiętach
przyszedł rachunek za tel kom. i nadzwoniłam 120 zł a razem do zapłacenia - 350 zł - TZ przyjął to wiadomosci - na swoje uesprawiedliwienie mam to ze bylismy wtedy z Grzesiem w szpitalu
ale teraz moze zmieni mi taryfe o co go prosiłam juz tyle razy

dzieciaczki piekne
Karenina pozazdroscic tylko tylu jezyków - ja słabo tylko po angielsku - niemieckiego praktycznie nie pamietam a o rosyjskim to szkoda gadac, TZ mowi swietnie po rosyjsku, nawet stwierdziąłm, ze musze sie go nauczyc bo jak bedzie mnie robil w trabe to nie bede wiedziaął

Ja tez mialam kosmiczny rachunek jak lezalam w szpitalu na podtrzymaniu...

Dlatego ciesze sie, ze znam portugalski i bede wiedziala co tam chlopaki miedzy soba mowia...

Kurcze, zawsze chcialam umiec mowic po rosysku...

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
ja sie melduje dzis mialam bardzo duzo do zalatwienia
-przedszkole dla Adusia
-podbic legitymacje ubezieczeniowe
-zapisac sie do lekarki rodzinnej (po skierowanie do ortopedy i na rentgen stopy)
-zakupy

teraz jeste w domu z chlopcami i powiem wam ze jest duzo sprzatania po tym jak tz zajal sie chlopcami przez 3h
poza tym Tomasz chce byc tylko na rekach a jak udalo mi sie go uspic 2 razy to Adus wtedy wlasnie mial malemu cos waznego do powiedzenia albo np. upadala mu ciezarowka

co do jezykow i tego rozwoju dzieci watpie w to ze dzieci sa zagubione i maja problemy z osobowoscia. to akurat wedlug mnie jest zalezne od relacji jakie panuja w rodzinie i od sposobu wychowania. jesl dziecko jest wychowywane w kochajacym domu gdzie panuje poczucie bezpieczenstwa i maly czlowiek jest szanowany wtedy nie powinno byc problemow z akceptacja siebie
dzieci dwu- i wielojezyczne ucza sie szybciej.
Adi zacza mowic w wieku 2 lat i teraz fakt-miesza mu sie polski z angielskim.. czasem pol zdania powie po polsku, pol po angielsku ale rozumie obydwa, rozumie roznice pomiedzy polskim a ang.
do tz mowi tylko po ang a do mnie po polsku i ang. gdyz ja mowie w obydwu jezykach.

No mialas faktycznie niezly dzien...

Ja znam dziewczynke, ktora ma teraz 7 latek i mowi plynnie po niemiecku, angielsku, portugalsku oraz chinsku. Jest calkiem normalna, jedynie w szkole stara sie nie pokazywac swoich umiejetnosci, bo nauczyciele za bardzo ja faforyzuja...

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Idę jednak na spacer. Przejdziemy sie chociaz do apteki, porownam ceny z doz.

Ja tez chce na spacer....tylko ze u nas leb urywa i jeszcze deszcze lada chwila...

A ja mojemu lubie zakladac ogrodniczki....ma rozne - jeansowe, sztruksowe i z materialu....

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora