Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-03-02, 08:50   #782
asiuk
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Asiuk, na wstępie Ci powiem, że to super, że zdecydowaliście się pomóc takiemu psiakowi
Przyzwyczajanie się do nowego domu może trochę potrwać, szczególnie, że to już dorosły piesek. Musicie dać mu czas. Myślę, że to co Ci napiszę jest oczywiste, im więcej miłości i ciepła będziecie mu okazywać, tym szybciej się przyzwyczai.
Dla psa, szczególnie dorosłego, zmiana otoczenia to duże przeżycie. Najlepiej gdyby kotś był z nim w domu jak najwięcej czasu...
Z tym, że jak teraz przyzwyczaicie go do przebywania w domu, to 'zrobicie mu krzywdę', jak potem wygodnicie go do budy...

Mało je i pije, bo jest w stresie, ale to nic złego, ważne, że je i pije cokolwiek

No i skoro się kuli i ucieka, to może faktycznie był bity...skoro to był taki pies jakichś zwykłych robotników, przechodzący z miejsca na miejsce, to jest to całkiem możliwe...
Wiem właśnie, że może się przyzwyczaić do domu, tylko że teraz musiałby być non stop przywiązany do budy, żeby nie uciekł. Łańcuch jest wprawdzie długi, ale zawsze... W domu jest ktoś cały czas, Tomek pracuje teraz w domu, więc też jest.
Mam nadzieję, że zacznie się załatwiać na spacerze, bo czarno to widzę

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora