2010-03-02, 16:48
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: przezroczysty aparat ortodontyczny
Cytat:
Napisane przez Fistach
Heja ;d
Byłam przed feriami u ortodonty, aparat muszę nosić i to stały ;<
Trochę się podłamałam, ale zaczęłam myśleć o aparacie kosmetycznym, najlepiej porcelanowym ;>
Wczoraj wpadłam do dentysty, żeby zobaczyła co tam się dzieje z moją szóstką bo tak mi kazał ortodonta. ona powiedziała, że ortodonta się nie określił i wysłała mnie do innej ortodontki. Tak więc muszę zadzwonić i umówić się na wizytę. Pozostaje narazie czekać. Dzisiaj mnie wzięło i poczytałam trochę ;D
I teraz mam problem. Mam drobną twarz, łagodne rysy, także aparat metalowy odpada, bo będę wyglądała jak jakiś... no nie wiem ^^
Myślę nad tym przezroczystym. Zastanawiam się właśnie, czy ładnie wyglądałby z kolorowymi gumkami;D Na przykład taki przezroczysty z różowo zielonymi gumkami, ale nie pastelowymi, takimi bardziej wyrazistymi. Nie będzie jak klaun? ;o
Podobno przezroczyste gumki żółkną,tak? ;F
|
Owszem, możesz założyć sobie kolorowe gumki na aparat kosmetyczny, ale skoro chcesz się wyróżniać, to jaki jest sens zakładania takiego aparatu? Przecież aparat porcelanowy zakłada się po to, żeby był jak najmniej widoczny. Nie lepiej w Twoim przypadku założyć metalowy, tańszy i do niego dobrać sobie jakieś kolorowe gumeczki? To, że masz drobną twarz nie ma nic do rzeczy. Wiele takich osób nosi aparat metalowy i dobrze wyglądają, a metalowe zamki są nawet mniejsze niż porcelanowe.
Ja mam aparat porcelanowy i przyznaję - przezroczyste gumki niestety żółkną po pewnym czasie.
Edytowane przez wiewioora83
Czas edycji: 2010-03-02 o 16:50
|
|
|