Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - specjalista na forum: trener personalny odpowiada na Wasze pytania !
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-03-02, 19:15   #4
into the wild
Przyczajenie

Dot.: specjalista na forum: trener personalny odpowiada na Wasze pytania !

witam,
mam 24 lata i 5 kg. do zgubienia. ułożyłam sobie trening, który wykonuję od niedawna 6 razy w tygodniu i 1 dzień poświęcam na odpoczynek. bardzo proszę o ocenę i korektę:
3 razy w tygodniu (pon. śr. pt.) trening siłowy w domu (nie mam w mieście siłowni) ze sztangą http://www.bodyrock.tv/category/arch...-body-workout/
po takim treningu 8-10 min. skoków na skakance lub szybki marsz w miejscu. przed ćwiczeniami oczywiście rozgrzewam ciało, a po rozciągam.
3 razy w tygodniu (wt. czw. sob.) trening aerobowy, choć nie wiem czy jest on wystarczający: 30-40 min. szybkiego marszu na świeżym powietrzu. z czasem zmienię to w bieg, ale póki co nie mam odpowiednich butów i szkoda mi zdrowia.

trzymam dietę redukcyjną, jem ok.5 posiłków dziennie, piję dużo wody.

czy tak jest w porządku?

i jeszcze jedno pytania, co poleca Pan jeść przed i po treningu? czy można pić mleko po ćwiczeniach? jeść twaróg? słyszałam wiele opinii na ten temat i chciałabym poznać zdanie profesjonalisty.
liczę na odpowiedź, pozdrawiam

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

i jeszcze jedno pytanie, czy ma Pan żonę??
żartuję oczywiście przepraszam, ale nie mogłam się powstrzymać