2010-03-03, 13:27
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
Cytat:
Napisane przez Lejdi Bond
Jakiś czas temu wykryto u mnie PCO. Nie ukrywam, że mimo wielu uciążliwych przejawów tego schorzenia, najbardzij doskwiera mi problem ze zrzuceniem wagi. Jem tyle żeby ważyć 57 kg, a spalając więcej kalorii niż przyjmuję masa ciała pozostaje niezmienna. Czy tabletki antykoncepcyjne rozwiążą mój problem? Lekarz przypisal mi YASMIN.
|
Jesli chodzi o pco to antyki sa jedynymi lekami, ktore nam pomagaja. Co do utrzymania wagi to przy antykach bedzie ciezko, nie tyje sie przez antykli lecz przez wzrost apetytu...Ja po anty zawsze tylam 4kg, jednak kazda z nas inny ma organizm, wiec nie moge przewidziec jak bedziez tym u Ciebie.
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------
Cytat:
Napisane przez ewka1987
dzięki dziewczyny za odpowiedzi, dopiero wczoraj odebrałam wyniki więc nawet nie miałam okazji ich wcześniej skonsultowac z lekarzem. Jutro idę do gina i zobaczymy co powie a mysle że wybiore sie tez na wszelki wypadek do jakiegos chirurga naczyniowego.
Zastanawiam się jedynie co może się stac gdy nie będę brała tabletek- pomijajac już fakt że okres pewnie będę dostawac raz na pół roku- moze miec to jakieś negatywne skutki zdrowotne czy poprostu bedą mi się "tylko" tworzyly pęcherzyki na jajnikach?
|
Kochana, te "tylko pecherzyki" to jedno z najgorszych rzeczy przy pco bo nieleczone pecherzyki moga miec fatalne konsekwencje ( ehhh daj znac po wizycie co Ci lekarz doradzil... powodzenia +dobrego rozwiazania problemu
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------
Cytat:
Napisane przez Martinixxx
Tyle sie naczytałam o tym Castangusie w necie, że naprawdę miałam watpliwości czy brac czy nie. babka powiedziała, że to jest zioło i moze wpłynac na te wyzszą prolaktynę, ale nie musi.Całe opakowanie lezało w szawce tydzieńn bo bałam sie wziąść bez konsultacji.Teraz to tylko bedziemy czekać.Simonee zyczę ci pieknego wykresu no i docelowo oczywiście bejbika.Wiosna idzie, moze zasieje gdzie trzeba 
|
A ja o niepokalaneku mnisim dowiedzialam sie ,ze stronki o naturalnym wspomaganiu płodnosci. Dopiero w sklepie zielarskim pami mi powiedziala o Cast. nie czytałam co inne dziewczyny napisaly, bo i tak sadzilam, ze to jedyny naturalny wspomagacz, ktory moze mi pomoc lub nie...
|
|
|