Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mieszkanie z rodzicami!!-teściami
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-03-03, 13:34   #216
alu51
Raczkowanie

Dot.: Mieszkanie z rodzicami!!-teściami

Ach... jak czytam Wasze wypowiedzi to aż serce ściska z żalu, szczerze współczuje Wam dziewczyny a szczególnie Alce4345! To straszne że przez mieszkanie z teściami( czy rodzicami) może rozpaść się związek a najgorsze w tym wszystkim jest to że odwraca się od nas w takiej sytuacji nawet mąż(narzeczony) zamiast nas wspierać i stawać po naszej stronie.

Mój Tż jest z rodzaju "maminsynków" czym baardzo się martwie.
Jeszcze nie tak dawno rozmawiając o naszej przyszłości Tż próbował przekonać mnie żebym zamieszkała z nim i jego mama bo ona jest sama i nie może jej tak zostawić, jego siostra planowała juz wtedy ślub i zamierzała wyprowadzić się z mężem.
Na szczęście jej plany sie nie powiodły i po ślubie została z mężem w ich rodzinnym domu z tego względu że dom nie jest duży my musimy znaleźć sobie inny kont juz za rok nasz ślub a my planujemy wziąść pożyczke i cos kupić!!
Wypowiadam sie na tym watku bo jeszcze nie tak dawno byłam w podobnej sytuacji do Was dziewczyny! byłam przerażona próbowałam wytłumaczyć Tżtowi że to nie jest dobry pomysł bo jego mama ma dość trudny charakter baardzo lubi się angazować w sprawy swoich dzieci (a te dzieci niestety jeszcze sie z tego cieszyły) a ja tego nie znoszę! ja jestem całkiem inaczej wychowana moja mama zawsze uczyła mnie samodzielności od zawsze mówiła że młodzi powinni mieszkać sami bo inaczej może to się żle skończyć(wie to z własnego przykładu, moja babcia strasznie namieszała w małżeństwie moich rodziców).
Jak tylko poznałam jego mamę to od razu nie złapałam z nią kontaktu pochodziłyśmy tak jakby z innych światów, przedstawiałyśmy inne wartości ona jest wiecej materialistką, więc nie wyobrażam sobie jakby wyglądało nasze wspołne życie.

Dziewczyny głowa do góry!!!
alu51 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując