Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Chcę otworzyć salon koismetyczny-proszę o radę!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-03-03, 16:15   #1
madlen27
Przyczajenie

Chcę otworzyć salon koismetyczny-proszę o radę!

Witam serdecznie.
Chciałabym założyć własny salon ze stylizacją paznokci i usługi makijażu. Jestem w trakcie zapisów na kurs i nie wiem od czego dalej zacząć. Lokal mam już wypatrzony , jeśli chodzi o konkurencję to w naszym mieście (15tys mieszkańców) są 3 salony i jeszcze jeden właśnie zaczyna się budować - ale pod marką jakiejś firmy więc myślę że usługi tam będą dość drogie. Ja chcę zrobić konkurencję w takim stopniu że moje ceny będą o wiele niższe od innych, nie nastawiam się na gigantyczne zarobki na początek. Później w miarę rozwoju chcę powieększyć salon o kapsułę spa i inne zabiegi typu masaże itp.
Biznes plan mam już napisany. Obecnie jeszcze pracuję jako recepcjonistka ale firma zaczyna "plajtować" i muszę zacząć myśleć o sobie.
Dlatego też proszę Was - fachowcy- O POMOC. Co mam zacząć robić, gdzie się udać
Napewno cena nie jest najważniejsza. Oprócz ceny mam w planie także system punktów - czyli np za każdą usługę klientka otrzymuje 1 punkt - i tak np przy nazbieraniu 50 pkt jest darmowa usługa gratis (jeszcze nie okreslilam jaka ona bedzie). I do tego chce wprowadzić do tego , iż każda klientka będzie mogła wypić kawę lub herbatę a codziennie będę miała dostawę świeżych ciasteczek z cukierni moich rodziców. Tak wiec klienki beda czuly sie u mnie swobodnie. Napewno powymyslam jeszcze wiele innych rzeczy - ale to w trakcie
madlen27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując