Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Siwe włosy, odsiwiacze- wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-03-06, 23:41   #327
Olinkas
Przyczajenie

Dot.: siwe włosy, odsiwiacze- Wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez milka1976 Pokaż wiadomość
Olinkas jakbym czytala o sobie tylko ze jestem ciut starsza. zaczelam siwiec w wieku 20 lat i dzis mam juz prawie 100% siwizny. wlosy naturalne byly brazowe wiec na taki kolor zawsze farbowalam. teraz ciezko mi jest to odkrecic bo koncowki sa prawie czarne tak sa nasycone farba a przy skorze wiadomo po 10 dniach od farbowania juz widac odrost. wlosy mam cienkie podtne na wypadanie wiec boje sie je rozjasniac. napisz jak ten odsiwiacz zadzialal i jaki ma sklad bo to wwazne zeby nie zawieral bardzo trujacego octanu olowiu.
i mam jeszcze pytanko do siwowlosych- stosujecie henne? jak dziala na siwe wlosy?
Cześć milka1976,
Dzisiaj zakończyłam czwarty tydzień stosowania lady grecian 2000 i oszałamiających efektów nie ma, ale...
Ja mam bardzo siwe włosy z przodu i na bokach i to widze w lustrze, ale podobno z tyłu głowy mam ich bardzo mało i po stosowaniu tego środka podobno teraz są niewidoczne, natomiast na górze głowy włosy siwe robią się ciemniejsze dlatego nie przestałam stosować tego środka i zobaczę co będzie dalej. Producent zapewnia, że jest to bezpieczny i delikatny środek bez szkodliwych środków chemicznych i moze dlatego potrzeba wiecej czasu na efekty. Ja z natury jestem szatynką i ciemny brąz jest najbardziej zbliżony do mojego naturalnego koloru dlatego myśle, że na wyraźne efekty muszę jeszcze zaczekać.
Aha i muszę jeszcze dodać, że na czterotygodniową kurację zużyłam dokładnie 3 opakowania tego płynu. W czasie kuracje musisz myć włosy najlepiej raz w tygodniu co sprawia, że wyglądają one na bardzo przetłuszczone. Płyn powoduje, że sie sklejają i są sztywne i do tego pachną bardzo nieprzyjemnie. Podobno jak już uzyska sie pożądany kolor można myć włosy jak często sie chce więc ja jakoś się nie zniechęcam. Zauważyłam też, że włosy mniej mi wypadają, ale nie wiem czy to zasługa tego środka. Jeśli zdecydujesz się na kurację płynem lady grecian 2000 mam dla ciebie radę. Zanim zaczniesz najlepiej pofarbuj włosy na kolor najbardziej zbliżony do Twoich naturalnych wtedy w czasie kuracji nie będą widoczne siwe odrosty. Ja zaczęłam miesiąc po farbowaniu kiedy włosy właściwie nadawały sie do kolejnego farbowania i siwe odrosty były bardzo widoczne, ale teraz przynajmniej widzę, że delikatnie ciemnieją
Olinkas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując