Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Moje zdjęcia.
Wątek: Moje zdjęcia.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-03-06, 23:43   #4
stiket
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Dot.: Moje zdjęcia.

Cytat:
Napisane przez stonia3330 Pokaż wiadomość
Witam, od jakiegoś czasu robię zdjęcia i chciałabym dowiedzieć się jakie robię błędy
Liczę na szczere opinie

nie będę pisał, że nie coś do mnie nie przemawia, czy że coś mi się nie podoba bez uzasadnienia, moich slów, nie bierz ich jednak za bardzo do serca, bo każdy ma inną wizję na swoją fotografię, i każdy postrzega to inaczej.
Napiszę co myślę, z punktu widzenia jednego z 37 mln polaków

A wiec...
1 - może i zamysł dobry, tyle, że pierwszy plan kompletnie rozwala całą rozkosz z oglądania tej fotografii - co chciałaś osiągnąć, wstawiając te czarne "słupy" w centralnym punkcie zdjęcia ??
2 - kociak uroczy, ale nie ostry i niedoświetlony z lewej
3 - również zamysł dobry, ale może gdybyś się pobawiła odrobinę w jakimś programie graficznym, byłoby znacznie lepiej - tak sobie krzywymi trochę pokręciłem i kilkoma efektami - może tym zachęcę do dalszych działań P)
Oczywiście nie patrz na fotkę jako wzorcową - to tylko próbka tego, co można zdziałać w ramach szeroko pojętej zabawy z plikiem

4- pstryk - mało ciekawy, w sumie to chyba nawet sama modelka pokazała, że nie bardzo to ujęcie jej leży
5 - na zdjęciu są ludzie, jednak samo w sobie jest mało dynamiczne, a powinno być, nikt na nim nie siedzi, nikt nie leży, ludzie idą, ale tego nie pokazałaś na fotce - użyj mniejszego ISO, dłuższego czasu migawki przy następnej próbie
6 - dokładnie tak jak na poprzednim - brak dynamiki, potrzeba więcej światła i jeszcze szum okrutny z którego pewnie wynika odrobinę zachwiana ostrość

Ale reasumując, fotki i tak sporo lepsze, od tych w wątku "wyretuszować ci fotkę" - tam ludzie taki badziew wrzucają, że Twoje zdjęcia to poezja jak na poziom tego forum
Dawaj więcej - warto będzie zobaczyć
stiket jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując