Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-03-08, 10:57   #3906
bzyczka1
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI

zapowiedzi muszą wisieć chyba 2 tygodnie (jeśli się mylę to poprawcie bo ja nie pamiętam ) muszą być i u ciebie w parafii i w parafii tż (jeżeli jest inna oczywiście). My dawaliśmy ofiarę tylko w moim kościele, w kościele tż ksiądz nawet nie chciał pieniążków za zapowiedzi <- i takich księży kocham A u mnie nie płaciliśmy za zapowiedzi (ksiądz się nie upomniał więc my się nie wychylaliśmy ) ale to może dlatego że proboszcz zna naszą rodzinę i z siostrą na każdej Św. Cecylii grałyśmy na koncertach w kościele. Księdzu daliśmy 350zł, a co, nie chce byśmy żyli w grzechu to niech bierze ile dają i ksiądz nie zwrócił nam uwagi ale za to innej parze z tego samego dnia powiedział że młodzi dają zazwyczaj 500zł jak dla mnie to i tak za dużo bo w tej "cenie" mamy tylko mszę. Dekoracja i organista osobno. Za organistę płacilam w dniu ślubu po mszy. DOstał 50 zł bo grał tylko części stałe, do reszty miałam innego organistę, znajomego, na skrzypcach grała siostra wraz z przyjacielem rodziny, takim starszym panem.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora