Dot.: Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią
Cytat:
Napisane przez arbuzowaaa
hmm w sumie to mam małe doświadczenie z peelingami ale ostatnio jak nałożyłam peeling z Nivei to od razu zaczęła mnie szczypać skóra . Mam bardzo wysuszoną skórę i może to jest przyczyną.
Zakupię tą Ziaje Calma HCL i zobaczymy jak to będzie . Z kwasów nie chce rezygnować, bo napaliłam sie na nie i w sumie będą one moją deską ratunku. [przebarwienia i szorstkość skóry] 
|
No ale to mi się w głowie nie mieści żeby kogoś kogo podrażniają delikatne peelingi enzymatyczne, nie podrażniały silnie działające i inwazyjne kwasy 
b_ tkacz to może:
rano:
- płyn micelarny niebieski Zjaja
- Vichy retinol HA
- krem Bioderma Mat Spf 40
- podkład najlepszy byłby mineralny np z EDM, Maybelline to pseudominerały niestety
- a pod oczy jakiś mocniejszy przeciwzmarszczkowy krem, nie napisałaś jaki FlosLek stosujesz..
wieczorem:
- żel do mycia Lirene dermoprogram, choć trochę wysusza (jeśli Cię wysusza to używaj micela Ziaji też wieczorem)
- acne derm
- krem pod oczy przeciwzmarszckowy
Raz w tygodniu peeling + maseczka
Nie napisałaś czy ten Vichy dobrze nawilża, jeśli nie to możesz wymiennie z Acne Dermem stosować ten Perfecta aloesowy na noc, jeśli Cię nie zapycha
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------
Cytat:
Napisane przez aajcilaa
Chciałabym również dowiedzieć się jaki krem jest dobry na naczynka i najważniejsze żeby nie miał dużo chemii w swoim składzie tzn. sładników rakotwóczych, zapychających itp.
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...i-lub-noc.html
I proponuję zmienić tonik na BHA.
Cytat:
Napisane przez madzianka
to nawet jak wychodzę na zewnątrz o 17 lub wcale to także trzeba stosować taka wysoką ochronę?
|
TAK
Edytowane przez lalaith
Czas edycji: 2010-03-09 o 11:24
|