2010-03-09, 17:42
|
|
BAN stały
|
Dot.: Jak przekonać TŻ do posiadania potomstwa ?
Cytat:
Napisane przez _vixen_
Nie irytuj się  , gołym okiem widać, jak tu zazdrość wyłazi z niektórych. I to tych, które co post z bluzgami nierzadko muszą pisać, jakie to są szczęsliwe mimo małych dochodów.
|
Niech sobie beda zazdrosne, ale ja nie pozwole robic z siebie niewiadomo kogo tylko dlatego ze mysle bardziej do przodu niz co poniektore zdazyly nim zaszly. Sorry, ale wole zaplanowac sobie zycie tak jak chce je przezyc a ze dziecko planuje w dosyc niedalekiej przyszlosci to chce miec kase i spokojnie przejsc ciaze i pierwsze miesiace czy nawet lata zycia mojego dziecka. A nie bedzie mi tu taka jedna czy druga pisac ze jestem zapatrzona w stan konta.
Jesli to by mialo sprawic ze moj dzieciak bedzie mial usmiech na twarzy to moge nawet okulary z $ nosic i mam to w 
---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------
Cytat:
Napisane przez irsin
Ba! A niektórzy nawet tak robią!
---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------
Ja mysle,ze nie zazdrosc tylko moze niektore dziewczyny bolec to, co piszecie, ze zarabiajac malo nie mozna miec szczesliwej rodziny i szczesliwego zycia.
A one maja malo pieniazkow i sa szczesliwe.
|
Matko Boska, sorry nie mam nic do Ciebie, ale czy Wy - te pokrzywdzone czytacie co my- te zle piszemy??? Nikt o ile sie nie myle nie powiedzial ze biedne rodziny sa nieszczesliwe a wrecz odwrotnie!!! Ponoc to te ktore sa bogate nie zajmuja sie dziecmi i je krzywdza!!
Ktos juz ladnie powiedzial ze to na jakim poziomie rodzina zyje to pojecie wzgledne- niektorzy z kwota 1000 zl na rodzine sobie poradza innym nie wystarczy nawet i 10 tys aby przetrwac do pierwszego. To ile zarabiamy zalezy od tego ile musimy wydac.
A puenta jest taka, ze jesli masz 10 tysiecy zl na miesiac i nie starcza Ci do nastepnej wypalty bo np 8 tysiecy z tego to splaty kredytow to znaczy ze ledwo stac Cie na jeszcze jedna osobe do utrzymania jaka niewatpliwie jest dziecko - zrozumiano?? Czy dalej uwazacie ze zarabiamy tylko na torebki za iles tam tysiecy zl i buciki nike dla niemowlaka- ktorych tak czy siak dziecko nie zalozy
|
|
|