2010-03-09, 18:17
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowoczesna antykoncepcja - implant
Cytat:
Napisane przez ewroz
Od okolo 5miesiecy mam zalozony implant.Co prawda nie wiele informacji uzyskalam na jego temat poniewaz to calkiem nowa metoda zabezpieczenia, ale pomimo to zdecydowalam sie wszczepic .Skutki uboczne odczulam prawie po tygodniu zanikl mi okres zupelnie wypadaja mi wlosy no i schudlam czego nie chcialam najbardziej.Poza tym niby jest ok ale wiem ze nie zalozylabym go jeszcze raz. A moze wy dziewczyny macie podobne doswiadczenia?No i pytanie czy takie skutki uboczne sa powodem do usuniecia implantu?
|
nie pociesze cie niestety jak masz takie objawy juz teraz to one nie znikna same z siebie co najwyzej moga sie nasilic , czego ci nie zycze oczywiscie 
ja wlasnie dzisiaj go wyjelam , nie bylo to najprzyjemniejsze , ale da sie przezyc 
u mnie objawy byly takie same jak u ciebie najgorsze to wlosy wypadajace garsciami , przez te ponad dwa lata stracilam okolo 50% i woole staly sie takie dziwne i brzydkie w dotyku ... wczesniej moja duma teraz zmora 
cera nawet nie zmienila sie tak bardzo , czasami jakis pryszcz , ale to mialam i przed zalozeniem
do tego po zalozeniu zrobila mi sie cysta ( lekarz zapenia , ze nic gorozenego , ale wolalabym , zeby jej nie bylo ) , ogolnie zle samopoczucie mialam , ospala wiecznie i czulam sie jakby mi z 30 lat przybylo ... o prwie zerowym libido nie wspomne 
dlatego sie go pozbylam z zalem , bo jednak wygoda byla duzaaa , ale zadroie wazniejsze 
mam nadzieje , ze po jego wyjeciu wroci wszystko szybko do normy !!
|
|
|